59 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
a ja już tak z innej beczki - a jaka jest instrukcja do tej maszyny? Bo w przypadku overlocka to (tak jak pisały już dziewczyny) ustawienia są podane "od czapy" - a ta instrukcja jest jakaś lepsza? Nie żebym potrzebowała ale może sie komuś innemu przyda taka wiadomość ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie wiem, czy ustawienia są dobrze podane, ale rzuca się w oczy, że polska instrukcja jest fatalnie przetłumaczona. Ale na tej stronie są instrukcje obrazkowe i filmiki do kilku czynności.
Cała instrukcja jest do pobrania tutaj: klik Jeśli ktoś zna niemiecki, to tutaj można pobrać oryginał, który na pewno jest lepszy od polskiej wersji. edit: Nie wiem, czemu, ale czasami linki przenoszą mnie do innej strony na tym forum - mimo, że wkleiłam prawidłowe odnośniki do instrukcji. W razie czego można skopiować ten link - tam są wszystkie instrukcje: http://www.sewingguide.de/en/downloads/category/2-silvercrest-8750.html --- Ostatnio edytowane 2012-02-16 20:29:06 przez domzakoncemswiata --- --- Ostatnio edytowane 2012-02-16 20:30:52 przez domzakoncemswiata --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie zgadzam sie z domemzakoncemswiata, ze instrukcja jest fatalnie przetlumaczona.
ja nie jestem krawcowa, nigdy wczesniej nie ustawialam zadnej maszyny. Szylam lucznikiem po mamie. NIe kupowlaam nigdy tez nowej maszyny. A te przywiozlam z lidla,od razu do niej usiadlam, otworzylam ksiazke - instrukcie, poczytalam ,robilam krok po kroku i szylam. to jest prosta maszyny, wszystko opisane, jak zakladac szpulke z bebenkiem, jak szpulke nawijac, jak nici prowadzic, jak ustawiac. JAk szyc sciegiem overlockowym, jak potem oliwic. Tylko przy opisie dzialania stopki do krytego podwijania pomylona chyba jest ustawienie sciegu, ale nie pamietam dokladnie. Oprocz opisow, wszystko na obrazkach. Naprawde laik zrozumie. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Może za szybko oceniłam (oby!). Zaczęłam czytać od początku i widziałam, że polskie zdania wyglądają jak przetłumaczone translatorem. Jak zobaczyłam to: "Serdeczne życzenia dla kupna maszyny szwalniczej" i: "Życzymy dużo uciechy" to myślałam, że padnę. Ale jeśli dalej jest ok, to zwracam tłumaczowi część honoru
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A, ty mowisz o takim tlumaczeniu. Wiesz, ze nawet nie wiem, zaraz pojde sprawdzic ksiazke, bo mi zadalas teraz do myslenia, hehe ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Heh, faktycznie są serdeczne zyczenia dla kupna maszyny
Moze wiecej takich kwiatkow jest. Ale jesli chodzi o teorie to wszystko jest jak najbardziej ok. Ale z zyczeniami uciechy nie przesadzili, bo ja mam radoche, ze maszyne kupilam ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-02-16 20:56:45 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
To dobrze, bo ja od kilku dni mam radochę na samą myśl, że ją kupię
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
w sumie ja też się cieszę, tak sie czuję, jakby wreszcie sie stało to co powinno się było stać kilka miesięcy temu ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja mam dylemat bo jest ten owerlok z Lidla za 499 zł i za tyle samo owerlok z ekspozycji Łucznika tez za 499zł ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
o łucznikowym ci nic nie powiem. tego z lidla mam. Instrukcja rozmija sie z prawdą w kwestii ustawień ściegów, dwa razy wymieniałam go i trzeci egzemplarz działa.
generalnie jest baaaaaardzo czuły na naciąg nici więc nic nie może mu tam drgnąć. Pan Maszyna zasugerował również przedlużenie prowadnicy dla nitek. ALE za tę cenę raczej trudno będzie Ci znaleźć overlocka z tymi funkcjami co ten - przynajmniej ja nie znalazłam. Uszyłam na niej już kilka rzeczy, w tym solidne robocze pokrowce na siedzenia cieżarówek i generalnie z moich obserwcji wynika, że znacznie lepiej radzi sobie z grubszymi niż z cieńszymi materiałami ale ja jestem początkującą "krawcową" i może po prostu i zwyczajnie nie umiem się jeszcze nim dobrze posługiwać. EDIT: ten łucznik co go podlinkowałaś jest trzynitkowy i bez akcesoriów a te są przydatne i kilka złotych trzeba na nie dodatkowo wydać.... --- Ostatnio edytowane 2012-02-17 10:01:10 przez mtoto --- ________________________________________________________
|
59 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.