59 stron: « < 14 15 16 17 18 19 20 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
w sumie racja ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
|
|
hehe ja to nawet nie wiem do czego słuzy owerlok
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
overlock to taka maszyna, która nie jest do niczego potrzebna do momentu, w którym nie wejdzie się w jej posiadanie. Wtedy człowiek zachodzi w głowę jak żył i szył bez niej ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-02-18 20:22:23 przez mtoto --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
FRED TO LUBI
![]() |
|
Stały Bywalec
|
|
ale serio czym rozni sie owerlok
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
od czego? ![]() przypomniał mi się ten dowcip: - czym rózni się wróbelek? - bo ma jedną nóżkę bardziej ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a tak na serio i hurtem to:
stebnówka szyje ściegiem prostym zygzak szyje ściegiem zygzakowatym (również prostym jako wariant zygzaka) maszyna domowa zwana czasem chinką ![]() overlock służy do obrzucania tkanin i dzianin i do szycia dzianin coverlock jest hybrydą overlocka i drabinki (renderki) renderka służy do szycia tkanin i dzianin jak overlock ale nie obcina hafciarka haftuje coś pominęłam? ![]() jak będę miała chwilę mogę zarzucić jakieś tabelaryczne zestawienie ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wszystko zalezy od tego, ile bedzie maszyn na stanie. Jak ja kupowalam, to bylo naprawde duzo i jeszcze przez kilka dni sobie staly iczekaly na nowych wlascicieli.
Ale kiedys tam wczesniej byly tylko 3, jak powiedziala sprzedawczyni i poszly zaraz po otwarciu. ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
|
|
![]() ![]() ![]() litosci ![]() chodzilo mi na przykladzie zmyklej maszynk z lidla silwerka do overloka. ale juz spoko domyslam sie o roznice -jak na razie mi wystarczy silverek do pouczenia i na warunki domowe do podszywania spodni ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja się zastanawiam czy tam maszyna ma podwójną igłę, bo jak przybliżam tą gazetkę, to się ładuje, ładuje, i tak od pół godziny ![]() ________________________________________________________
|
59 stron: « < 14 15 16 17 18 19 20 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.