59 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
napisane jest, że ma ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To wychodzi na to, że chyba będę miała nową maszynę (o ile moja mama zdąży dojechać do lidla zanim wszystkie wykupią). ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ma podwojna iglę. U mnie razem z maszyną dostalam jeszcze caly zestaw igiel do dzinsu i drugi zestaw z normalnymi iglami i podwojna wlasnie. Igly są naprawde super wytrzymale. Szyje jedna juz kilka miesiecy i nic. Pare razy najechalam na szpilki, na zamek i nie zlamala sie.
A ze sklepu jak kupuje igly to naokraglo lamię. Do tego oprocz zwyklej stopki- ma stopke do wszywania sznurka i zwyklego zamka( nie krytego), do robienia dziurek w 4 etapach, do przyszywania guzikow i do podwijania krytego. --- Ostatnio edytowane 2012-02-18 21:32:19 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
|
|
A jakie stopki byscie polecaly do dokupienia do tej maszynki z LIDLA? I inne potzrebne akcesoria
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Stopke do wszywania zamka krytego i do sciegu owerlockowego. MOzna szyc i bez nich, ale lepiej jednak.
JA dostalam od Lucznika 9 stopek w prezencie i pasują do Silverki.Uzywam praktycznie tylko trzech: zwyklej, do sciegu overlockowego i do wszywania zamka krytego. Akcesoria maszyna ma. Czyli srubokrety dwa, olej, szczoteczke do czyszczenia, plytke do wylaczonego transportera ( czy jak sie tam to nazywa), dwie dodatkowe szpule do bebenka. --- Ostatnio edytowane 2012-02-18 22:13:57 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja poleciłabym stopkę do satynowego ściegu - ułatwia bardzo ładne wykańczanie ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pewnie tak. Mam ją tez, ale satyny sie wystrzegam poki co, wiec nie byla potrzebna.
Mysle, ze tak na bogato to jeszcze stopka do podwijania, lamowania i moze od sciegu prostego. Ja mam stopke do pikowania, ktorej uzywam jako do sciegu prostego przy szyciu dzianin - nie wciaga tkaniny. ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
|
|
czyli do Siwerka pasuja stopki od Lucznika, Igły standard pol lub okragle, a bembenki to z Łucznika czy wziac w dłon i leciec do sklepu oblukac?
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
nie wydaje mi się, zeby igły okrągłe pasowały ale może wypowiedzą się ci, którzy już ją mają ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja mam stopki na clik od lucznika i pasuja jak ulał.
Igly tez pasuja zwykle, tak jak do kazdej innej. Okragle nie, półpłaskie -tak. Bembenek bedziesz miec w maszynie. Plus trzy szpule. Nie trzeba chodzic do sklepu i nic kupowac. Chyba ze gdzies posiejesz... Asiara, to jest maszyna z calym wyposazeniem potrzebnym do szycia. Nie musisz nic kupowac. --- Ostatnio edytowane 2012-02-18 22:26:42 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
59 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.