59 stron: « < 16 17 18 19 20 21 22 > »
Stały Bywalec
|
|
Ja mam zdolnosci
![]() ![]() dlatego tak podpytuje bo znajac moje zdolnosci zaczne podgladac co maszynka ma i zara igla zlamana,szpulka wykrzywiona. Zawsze jak mam cos nowego to za duzo kombinuje-dlatego pytam sie od razu o zapasowe rzeczy ![]() |
|
Stały Bywalec
|
|
Ale jestem na nia nastawiona i w Poniedzialek lece po nia
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na poczatek kup tylko maszyne.
ja tez mialam obawy zanim ja kupilam ,bo nie jestem krawcowa, a wczesniej szylam tylko na starym luczniku po mamie. Ale nie zaluje wcale a wcale. Masz instrukcje, dosc dokladnie wszystko opisane, do tego sa rysunki.Takze jakies 2 godziny i wszystko powinnas zalapac. Pamietaj tylko, ze ta maszyna ma po prawej stronie na dole czarny wlacznik. Jak go nacisniesz, zapali sie lampka i bedziesz dopiero mogla cokolwiek nia robic, np nawijac automatycznie nić na szpulkę. JA tego nie wiedzialam i mialam troszku stresu, kiedy wlaczylam kabelki do pradu, a nic sie nie dzialo. Juz myslalam, ze kupilam popsutą.... ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I masz racje, ze kupujac maszyne za te pieniadze, zaoszczedzisz na jakis przerobkach.
Na poczatek poskracasz nogawki czy rekawy, zamek wymienisz, a potem moze jakies firany sobie obszyjesz, albo zszyjesz cos, co sie pruje. ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
|
|
no na razie to mysle o podszyciu spodni dzieciom i naprawieniu bluzek bo bluzki maja rekawki i dół podszyte nitka.Nitka sie popruła czesciowo a byla obszyta wzorkiem ozdobnym
![]() ![]() Do zamka to pewnie daleka droga az strach mi myslec o zamku ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-02-18 22:42:34 przez asiara73 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pamiętam ten wątek kiedy myślałaś że masz felerną maszynę
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jolka, to ktos inny pisal, ze maszyna jest zepsuta, bo wogole nie chce ruszyc.
Ja po pol godzinie stresu, zawolalam ojca, ktory ją dookola poobchodził jak dzikie zwierza, powciskal co sie dalo i w koncu wyczil ten przycisk. W starym luczniku szycie nie bylo kompatybilne z zapalona lamka ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
oj i to było akurat super, bo mogłam mieć ciągle gotową maszynę i nie wyświetlać wiecznie lampki ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Moniko, ze ściegiem satynowym i satyną to tak jak z kimonem i rękawem kimonowym ![]() Ściegu satynowego nie używa się do szycia satyny. Kilka rzędów ściegu satynowego błyszczy się jak satyna - to tyle pokrewieństwa ![]() Ścieg satynowy to gęsty, bardzo gęsty ścieg zygzakowy o największej szerokości. Używany do napraw albo naszywania strzępiących się aplikacji. Zwykła stopka jest gładka od spodu, ma tylko ewentualnie niewielkie podcięcie na samym jej początku. Stopka do ściegu satynowego ma rowek o szerokości przyszłego ściegu wyżłobiony pod spodem. Wchodzi w niego uszyty ścieg. Dzięki temu stopka łagodniej "wspina się" na gruby ścieg, a poza tym - rowek jest czymś w rodzaju prowadnicy i łatwiej prowadzić idealnie prostą linię szwu. Bardzo dobrze się sprawdza nie tylko do szycia ściegiem satynowym, ale i do wszelkich napraw, gdzie szyje się zygzakiem raz po cieńszej, raz po grubszej warstwie materiału. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja go lubię do naszywania wszelkich aplikacji ![]() ________________________________________________________
|
59 stron: « < 16 17 18 19 20 21 22 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.