23 strony: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
tym razem pochwalę się sukieneczką, różową. nie dość, że pierwszy raz szyłam, to do tego bombka. no i wprowadziłam zmiany w modelu: wszyłam (również pierwszy raz w życiu) kryty suwak, na karczku i dole sukienki.
to jest sukienka model 139 z Burdy 3/2010, najmniejszy rozmiar kiepskie światło w zdjęciach na modelce: robione było wieczorem... nie przy dziennym świetle ;( --- Ostatnio edytowane 2010-04-28 11:07:01 przez pajesia --- |
|
Administrator
![]() |
|
Urocza i w moim ulubionym kolorze ![]() Lubię takie sukienusie, dziewczynki slicznie w nich wygladają ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Zgadza się, dziewczynki pięknie wyglądają w takich sukieneczkach
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Słodka sukienka. Super, że podejmujesz nowe wyzwania. ________________________________________________________
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
Widzisz PAJESIU jakie to proste? Sukienusia na prawdę przednia.GRATULUJĘ Oczywiście czekamy na więcej.
POZDRAWIAM ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Stara Gwardia
|
|
Urocza!!
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Pięknie szyjesz Pajesiu. Najbardziej podobały mi się przebrania dla dzieci. Wydają się bardzo czasochłonne. Spódniczka i sukienka też super wyszły.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
tym razem pokażę Wam zdjęcia jednej z dwóch wiatrówek, jakie uszyłam dla moich smyków: jest to model 125A, rozm 128 chyba (uszyłam trochę "na wyrost" - bo szycie jest trochę czasochłonne) z Burdy 1/2010.
pierwszy raz szyłam coś z podszewką i wszywanymi kieszeniami; chyba mi się udało. Wierzch to ortalion, spód - flanela. Całość (2 kurtki, suwaki) kosztowała mnie chyba coś ok 50 zł nie więcej - nie pamiętam, a zgubiłam paragon ze sklepu ![]() Do uszycia ich zainspirowała mnie wizyta w Smyku czy 5-10-15 - wiatrówki wiosenne, bardzo takie sobie, kosztowały ok/ponad 80 zł za sztukę Jolu, z moich ubrań dla dzieci najbardziej pracochłonne są bluzy Spider-Mana - naszywanie sznurków pajęczyny, granatowe wstawki no i wszywanie suwaków - to zabiera najwięcej czasu. Pozostałe: rycerze: prostota + aplikacje, w spódniczce dla Julci mozolne było układanie zakładek. Poza tym, sama wiesz, jak się człowiek uczy, to niektóre czynności zabierają więcej czasu niż profesjonalistom ![]() --- Ostatnio edytowane 2010-04-28 12:24:07 przez pajesia --- |
|
Niespodzianka
![]() |
|
Witaj Pajesiu
Bardzo ładna kurteczka. ![]() Synek nie chciał pozować? Coś wiem na ten temat- nawet teraz, jak mają po naście lat /żywe srebra/ PODSZEWKA i KIESZENIE- dużo nerwów Cię kosztowało? Uważam, że świetnie sobie poradziłaś ![]() POZDRAWIAM ________________________________________________________
Artur
|
23 strony: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.