Stara Gwardia
![]() |
|
witam na Nowym Forum
![]() chciałabym pokazać Wam mojego pająka, własnej produkcji naszywkę, jaką zrobiłam dla mojego syneczka Tomaszka. Może mi się uda wklejenie? zobaczmy! ![]() --- Ostatnio edytowane 2010-01-18 22:37:34 przez pajesia --- --- Ostatnio edytowane 2010-01-18 23:32:05 przez pajesia --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
buuuu, muszę się doszkolić....
![]() ![]() okazuje się, ze trzeba poczekać ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2010-03-18 14:48:46 przez pajesia --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Muszę sprawdzić ,no i jest ,nie mam żadnych problemów .To jedna z moich starych torebek ![]() Chciałam sprawdzić ,więc można skasować ,jeśli można mój post . Pajesi będzie mogła pisać ,dalej swój wątek a ja otworzę własny ![]() --- Ostatnio edytowane 2009-12-09 17:54:28 przez migotka --- ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ależ jest piękna!!!! Twoja torba Migotko!
coś chyba nie po kolei klikam, wstawiając zdjęcia, bo niby są w galerii, ale miniatur na dole postu jakoś nie widać.... jeszcze raz spróbuję, może się uda o rety udało się, oczom własnym nie wierzę!!!! Dzięki za inspirację, Migotko :* |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pajesi dziękuje :*
Twoje pająki też są urocze ![]() Torebka była w jednym egzemplarzu ,sprzedałam ..... ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Administrator
![]() |
|
Bluza jest rewelacyjna! Myślę że każdy chłopiec chciałby taka ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
1) czapka Mikołaja szyta naprędce
2) spodenki "kurczaczkowe" - uszyłam je z resztek materialu, jaki zakupiłam na tuniki rycerskie na bal karnawałowy dla dzieci. Okazało się, że Mateuszek pozostanie przy niebieskiej - będzie Maćkiem z Bogdańca, a Tomcio nie chcial już być rycerzem herbu topór... kim był? zaraz się pochwalę 3) jeden z kolejnych egzemplarzy większej bluzy Spider-Mana 4) maleńka bluza dla dziecka, na wzrost 86 cm. W tym wieku zasłonięcie buzi nie wchodzi w grę, czasem samo założenie czapki to obraza majestatu! |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a teraz moi Państwo: będę się chwalić szczególnie: jestem dumna z przebrania Tomaszka. Robił wrażenie na balu. Zgodzicie się ze mną, prawda?
pelerynę zrobiłam ze starej, nie używanej poszwy-koperty na pierzynkę. dodałam do niej "podbicie" z czerwonej bawełny (8 zł/mb) - w sumie dwa duże prostokąty. udrapowałam trzy głębokie kontrafałdy i przeszyłam. Kaptur zaś i tuniki: zmodyfikowałam wykroje z Burdy: kaptur zyskał mnisi szpic, kołnierz kaptura to "góra" bluzy burdzianej, tunika - bluza bez rękawów, zapinana po bokach na zatrzaski. krzyże zaś wycięłam z mojej za małej koszulki... zatem idea paczworkowa osiągnięta! Jakaż ja jestem zdolna, prawda! ![]() na końcu w rzędzie maleńka torebka, jaką uszyłam z obciętych nogawek dzinsów męża: dodałam odblask, bo ostatnio mam "schiza"na punkcie bezpieczeństwa o zmierzchu i we mgle... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ciąg dalszy chwalenia się
![]() ![]() otóż: siostrzeniec aktualnie czytał "Krzyżakow"; dostanie zatem bluzę, też z odblaskami... zauważyłam właśnie, że z przodu nie wycięłam dziurki do pokazania szóstego hufnala... ależ mam czerwony nos, właśnie wróciłam z chłopakami z sanek No i wspominane przeze mnie "mnisie szpice" |
|
Stara Gwardia
|
|
Jestem pełna podziwu! Te stroje mnie zachwyciły. Dzieciaki pewnie szalały z radości, że będą miały najpiękniejsze stroje. SUPER!
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.