23 strony: « < 17 18 19 20 21 22 23
Stara Gwardia
![]() |
|
Pajesi masz jeszcze jedną stronkę z kostiumami.
http://www.sewingpatterns.com/search.php?new_category=search&search=costumes A sukienka śliczna. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
och, jak dawno niczym się nie chwaliłam (chociaż szyłam)
![]() ![]() w załączeniu chciałabym pokazać spodenki moich chłopców, które szyłam jakiś czas temu, z tkanin zakupionych w etasiemce - jeszcze dawniej (zimą). Jedne są na modelach, inne leżą sobie płasko na podłodze ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-06-09 13:02:56 przez pajesia --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
właśnie wstawiłam torebkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Opis: torebka uszyta z resztek tkanin bawełnianych. Ucha zrobione są z podwójnej linki konopnej. Wykaz węzłów: Strona z niebieskim statkiem: od lewej: węzeł ratowniczy bez końca, podwójna ósemka, węzeł kochanków, węzeł sztauerski (ósemka potrójna) , zakończenie liny: kurza stopka strona z czarnym statkiem (od lewej) : węzeł ratowniczy hiszpański, węzeł kochanków, węzeł kochanków, podwójna ósemka. Poszczególne końce liny zakończone kurzą stopką |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Bardzo ładna torba ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
dziękuję Gosiu. To mój pierwszy paczwork, chociaż nie pierwsze kwadraty uszyte tą techniką. Pierwsze, być może poprawię (porozjeżdżały mi się kąty i w ogóle) i coś z nich może kiedyś wymyślę. A najprędzej - ujrzą okrągły segregator - jeśli w ciągu tygodnia tego nie zrobię
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Śliczna ta błękitna sukienka. Szkoda, że nie jest długa do ziemi albo krótsza, wtedy jeszcze lepiej, by wyglądała. Pozdrawiam ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
dawno dawno temu, Małgosia pisała o sukience Kopciuszka, który z łachmaniarki zamieniał się w gotową do pójścia na bal. to działo się na scenie na oczach widowni.
to było chyba tutaj: https://ekrawiectwo.net/board/thread/72168/znacznik-dlugosci-spodnic-z-proszki/?page=1#post-72223 Filmu juz nie ma, może ktoś umiałby go znaleźć? jak zrobię zdjęcia pokażę Wam moją wersję łachmanków Kopciuszka, który, obracając się na scenie, zmienia łachmanki w piękną srebrną suknię, z trenem. Strój inspirowany strojem opisywanym przez Małgosię. PS Mateuszek w szkole grał Kopciuszka właśnie i dlatego suknia powstawała ![]() |
23 strony: « < 17 18 19 20 21 22 23
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.