Stara Gwardia
![]() |
|
Dobra dziewczyny i chłopaki ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Górnych zaszewek przy spódnicy jak i przy innych uszytkach po odrysowaniu na materiale nigdy się nie wycina,trzeba je przeszyć i zaprasować na boki
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nie tnij !!!! Ja robię tak: Przy pomocy radełka i papieru do kopiowania zaznaczam zaszewki, ale można np. odrysować kredą lub zaznaczyć fastrygą, wpinam szpilkę w szpic zaszewki, żebym wiedziała gdzie się kończy, składam zaszewkę na pół i fastryguję, przy okazji sprawdzam, czy z obu stron materiału fastryga jest w tej samej odległości od linii szwu (jakoś nie nauczyłam się spinać zaszewek szpilkami), potem przeszywam na maszynie zaczynając od szerszego końca, kiedy dojdę do szpica szyję jeszcze 2-3cm (materiał już dawno zszedł z transportera). Nici obcinam ok. 1,5-2cm za szpicem (są zwykle skręcone w sznureczek). Teraz zależy od materiału, jeżeli jest cienki nie rozcinam zaszewki tylko zaprasowywuję na jedną stronę. Jeżeli jest gruby i nie strzępi się, to nadcinam zaszewkę ok 2cm powyżej szpica i szerszą część rozcinam i rozprasowywuję jak zwykły szew, a szpic zaszewki można rozprasować na wykałaczce (i to jest opcja zaznaczona na rysunku). Żeby nie było "dzioba", zaszewkę zwykle wyokrąglam. Jak na rysunku.
A teraz mogę zebrać cięgi, bo może są lepsze i bardziej fachowe sposoby. --- Ostatnio edytowane 2011-09-20 19:35:29 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
jejku dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
IUii mała elegantka - prześliczna dziewczynka i super strój na spacery Ci wyszedł. I ufff dobrze, ze zaszewek nie wycięłaś. matko jedyna ale byś narobiła ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Rewelacyjny komplecik. W sam raz na panującą aurę...a modelka cudna ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
agaaffek lekcja uszycia zaszewki na 6 ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No i witam znowu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
pięknie wyszło
![]() ![]() a tutaj masz instrukcję Migorki i naszą dyskusję nt . Poczytaj. A następnym razem suwak wszyjesz jeszcze lepiej! ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
I tak uważam, że suwak wszyty bardzo dobrze, biorąc pod uwagę, że nie masz odpowiedniej stopki!
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.