30 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
| Stara Gwardia
  |  | 
| oooo matko, to i tak, że w ogóle wyszło cokolwiek, nie mierzyłam, nie podkleiłam niczego, nie zaznaczałam, tylko wszystko na oko, wszyłam od góry, migotka to krawcowa, a mnie zgubił akord, nie potrafię szyć z fastrygą, ciężko mi idzie ze szpilkami nawet, przypominam sobie że trzeba było przypiąć jak jest już zszyte   , póki nie prułam jeszcze niczego to nie ma takiego żalu, ale jak kiedyś coś nie wyjdzie przez to że nie spięłam, to dopiero będzie lament... ech szycie ty moje  ________________________________________________________ | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| A teraz na dobranoc, pokażę wam co dziś wieczorem wykminiłam ze starej spódnicy z dzianiny i czarnego czegoś tam  - nie pamiętam  , jeszcze nie wykończyłam rękawów ale to już tylko szlif, nie wiem czy gumki w nie nie wszyć, w nocy przemyślę sprawę... bluzeczka posłuży mi na poprawinach za tydzień   ________________________________________________________ | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| dziś dorzucam kieckę którą wymyśliłam już jakiś czas temu, ma bardzo wysokie rozporki po obu stronach, dlatego zrobiłam do niej spodenki, świetnie sprawdza się do wysokich kozaczków i czarnych rajstop, góra zrobiona z siatki, rękawy upięte punktowo guziczkami ozdobnymi. ________________________________________________________ | |
| Mistrzyni Krawiectwa
  |  | 
| Wszystko wygląda bardzo ciekawie, ale lepiej wyglądałoby na żywej modelce   ________________________________________________________ | |
| Stara Gwardia
 |  | 
| Widzę że zapał do szycia masz wielki,trzymaj tak dalej świetnie ci idzie   | |
| Mistrzyni Krawiectwa
  |  | 
| Pomysłowe ciuszki Moniko!!! | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| właśnie skończyłam moje drugie papavero, rozmiar 38, niestety trochę kombinowania trzeba było uskutecznić, model jest bardzo szeroki w talii i trochę wygląda jak worek, tu na zdjęciu pierwszym... trzeba sporo wszyć żeby dobrze się układało... no i mój drugi zamek kryty wszywany stopką, którą znalazłam, nie wiem do czego ona jest, ale nie do krytych   ________________________________________________________ | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| No widzisz, czyli jednak sukienka jest z tych ,,workowatych", ale na trzecim zdjeciu wyglada calkiem calkiem . Moze dasz sie namowic i zrobisz zdjecie na sobie, bedzie lepiej widac jak sie uklada.  Moze sobie tez wykroj sciągnę, bo ma fajnie zrobione cięcia, a dół to zawsze mozna zwęzić, jak coś. 
 Widze, ze wszycie zamka tez poszlo Ci dobrze. Tradycyjna stopka do wszywania krytych zamkow wygląda tak, jak pokazuje drugie zdjecie http://ekrawiectwo.net/board/thread/14658/do-czego-te-stopki/?page=1#post-14658 ________________________________________________________ | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| zrobię ale później, właśnie rozłożyłam się z malowaniem łazienki  zrobiłam sobie kawę i siadłam zobaczyć co u Was nowego   ________________________________________________________ | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| To wypij kawkę w spokoju czytajac forum - ja wlasnie kończę swoją, hehe.
 Skoro masz robote w domu, to na zdjecia mozemy poczekac do jutra, jak cos to w niedziele chyba nie bedziesz malowac, nie? ________________________________________________________ | 
30 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook
acebook