Stara Gwardia
![]() |
|
bardzo ladna kamizelka, brawo! ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Wydłużony kołnierz, bardzo elegancki. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
|
|
Bardzo ładna kamizelka
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuje wam za opinie, jakby ktos miał uwagi to proszę śmiało cenię sobie konstruktywną krytykę. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
P.s. W drodze do ujawnienia niebieska sukienka 1/2 mojego pomysłu nawet ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niedzielnie dodaję zdjęcie od rana kończonej sukienki, więcej można przeczytać na blogu. Jeśli ktoś by wiedział jaka to tkanina z której szyłam (wiem to straszne nie wiedzieć z czego się szyje) to proszę dajcie znać- szyło się co najmniej fatalnie. Sztywna, 4 warstwy nie chciała szyć moja maszyna, na początku pętelkowała od spodu, zrywała nić, przerywała, choć elastyczna to sztywna, że nawet z para trudno się prasuje. Pozdrawiam ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Było trudno ale wyszło znakomicie,sukienka bardzo mi się podoba
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Świetne te "zwisy"!
A materiał - trudno powiedzieć... Skoro źle się szyło - musi być bardzo gęsty /to tłumaczyłoby zrywanie i pętelkowanie nitki/. Może trzeba by było zmienić nitkę na bardziej śliską? Nawoskować ją? Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Chciałam zmienić nitkę na cieńszą ale ciężko dostać tak od ręki tutaj, musiałabym czekać na przesyłkę...może i elastyczna by pomogła albo jedwab...no ale grunt, że skończona- następnym razem jak będzie następny raz z takim materiałem choć wolałabym uniknąć to spróbuję inną nić. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sukienka z niezłym pomysłem na "żabocik" hihi, z tym że nie dla pań z obfitszym biustem.
Ale model super. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ten żabocik to zabieg celowy, niestety należę do kobiet posiadających mały obwód w biuście i wszelkie takie fruwaki na bluzkach i sukienkach sobie bardzo cenie. Pozdrawiam ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.