32 strony: « < 8 9 10 11 12 13 14 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
.
--- Ostatnio edytowane 2014-10-08 19:30:09 przez myszek67 --- |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Na odległość to tylko gdybanie, ale sprawdziłbym pętelkę o której wspomniała Czeremcha i przyczynie jej powstawania oraz skuteczność działania naprężacza. Taka pętelka w chwili pociągania nici przez chwytacz potrafi zaciskać się, nić stawia opór i ścieg ściąga się. Pętelka może powstawać w wyniku skręcania/rozkręcania nici, może też sprzyjać jej powstawaniu niewystarczające naprężenie nici na naprężaczu.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
MamoIzy,
I co tam słychać u Merry? Jak wymiana? ![]() Fides |
|
Stara Gwardia
|
|
Dziękuję Fides, jestem w trakcie oczekiwania na samą igielnicę bez bolca, może się uda. A póki co to używam tylko szerokiego ściegu drabinkowego i szyję bardzo wolno, żeby pod wpływem drgań igły nie wypadały, dwie już połamałam. Samo życie
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Pomogło nawleczenie igieł od nowa i zmiana igieł na grubsze i nowe. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
A ja już czekam na mojego Merrylocka
![]() ![]() I jeeeest! Teraz się na niego gapię i boję ruszyć ![]() Muszę się oswoić ![]() Pavel, dziękuję!!! --- Ostatnio edytowane 2013-11-08 19:15:07 przez Mrau --- ________________________________________________________
http://ciuchotworstwo.blogspot.com/ - moje szycie i początki konstrukcji ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
również dziękuje, i nie bój sie jej ona nie gryzie no chyba ze materiał pozdrawiam
|
|
Stara Gwardia
|
|
![]() Jutro przestudiuję instrukcję, wydrukowałam już sobie tą polską, widzę, że tam jest więcej niż w tej oryginalnej. Będzie zabawy ![]() ________________________________________________________
http://ciuchotworstwo.blogspot.com/ - moje szycie i początki konstrukcji ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
fabrycznie maszyna jest ustawiona na 3nitkowy drabinkowy
![]() Dobrym rozwiązaniem jest wydrukować sobie tzw. szybkie nawlekanie na konkretny scieg czyli od strony 57 do 63 a reszte przestudiowac no może jeszcze 4, 5 i 7 to opis maszyny |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Szanowny Ekspercie, Pavelu,
Proszę o słowo komentarza do zamieszczonego wycinka z instrukcji, w której zauważyłam pewną niekonsekwencję. Na pierwszych stronach instrukcji jest wytłumaczone (strona 16), jak nawlekać czerwona nitkę, a na schemacie (tu akurat str. 60) nitka nie jest przeprowadzona przez oczko (miejsce zaznaczyłam zielonym kółkiem). Czy to jest niedokładny rysunek? Fides --- Ostatnio edytowane 2013-11-09 00:05:20 przez Fides --- --- Ostatnio edytowane 2013-11-09 01:55:19 przez Fides --- |
32 strony: « < 8 9 10 11 12 13 14 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.