32 strony: « < 26 27 28 29 30 31 32 >
Świeżynek
![]() |
|
U mnie już po gwarancji.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pisalas do mnie, az musze odszukac te wiadomosc, hmm raczej nie sadze zeby byla wada fabryczna gdyz maszyna przechodzi w fabryce test sprawnosci inaczej by nie byla wypuszczona do sprzedazy, niekoniecznie trzeba wymieniac naprezaz moze wystarczylo by jego naciagniecie na sprezynce
|
|
Świeżynek
![]() |
|
No nie wiem, być może sama spróbuję zajrzeć do tego naprężacza.
Na razie szyję bez używania zielonego i jest dobrze. Muszę się nareszcie nacieszyć, bo do tej pory każde wyjęcie maszyny powodowało frustrację. Nie przypuszczałam , że w nowej maszynie może być coś źle tylko, że ja nie umiem jej wyregulować. Pozdrawiam Lucy50 |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Od 4 dni jestem posiadaczką tej maszyny, dzięki Panu Pawłowi
![]() I dziś pierwszy raz przeszyłam coś - w końcu udało mi się nawlec nici do 5 nitkowego z łańcuszkiem. ![]() Robię wykrój bluzki z żorżety/silki i jutro zszywamy. Zobaczymy jak będzie szyło, bo na bawełnie coś czerwona nitka ściągana mi lekko zieloną nitkę pod spód. Czyli zmniejszyć naprężenie czerwonej (na mniejszą liczbę)?? |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Zmniejszyć jednej, a zwiększyć drugiej... Tak najlepiej u mnie się sprawdza ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zaprzyjaźniamy się ze sobą
![]() ![]() Mamy jeszcze pytanie: jaki najprostszy ścieg do obrzucania brzegów zastosować np. przy obrzucaniu elementów sypiących się jeszcze przed szyciem? czy jest jakaś różnica w przypadku tkanin (żorżeta, żakard itp) a dzianina (raczej punto)? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może ktoś wie- szyję 5 nitkowym ściegiem i ciągle mi rwie górną nić- pomarańczową. Szyłam dziś i było ok. Potem musiałam przejść na drabinkę, wróciłam z powrotem do 5 nitkowego ściegu i dupa. No rwie i rwie. Już nie wiem, co robić.... ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
moze igly do dupy lub nici
zmniejsz troche naprezenie tej nici ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Już wszystkiego próbowałam. Coś od spodu mi tą nić przerywa i nie wiem, co.
Powoli szyję, ale w porównaniu z szyciem sprzed kilku godzin to droga przez mękę :/ ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
moze zle nawleklas chwytacze ________________________________________________________
|
32 strony: « < 26 27 28 29 30 31 32 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.