32 strony: « < 26 27 28 29 30 31 32 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Czyli korzystasz ze ściegu "3 nitkowego owerlokowego", jedna igła - lewa lub prawa.
Języczek układania ściegu - pozycja N. Czy tak jest ustawiony? |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dokładnie tak!
Przy jednej warstwie materiału maszyna szyła prawidłowo (oczywiscie szew nie był idealny, nici wymagały regulacji). Przy dwoch warstwach, tak jak pisałam, wciaga materiał i łamie igłę. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Spróbuj przeszyć na próbę dwie warstwy dresówki złożone razem przy użyciu noża, tak, aby ten nóż troszeczkę odciął na brzegu.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję, spróbuję!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Edziku1980, co tam słychać w sprawie szycia owerlokiem - łamie igłę dalej?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za zainteresowanie tematem. Na razie odpuściłam sobie 3 nitkowy overlockowy, żeby nie łamać więcej igieł, bo nie będę miała za chwilę czym szyć hehe
Ponawlekałam nici na ścieg 4 nitkowy wzmocniony łańcuszkiem. Wszystko fajnie się szyje - nawet uszyłam już pierwsze spodnie i bluzę dresową. ALE szyjąc zgrubienia (wszywając ściągacz mamy kilka warstw na łączeniach) niestety muszę zwolnić szyjąc i lekko pociągnąć materiał (pomóc maszynie) bo inaczej wyrzuca mi konwerter w powietrze albo co gorsza w stronę igły (już jedną złamało). Czy u Was też się tak dzieje, czy ja po prostu jeszcze nie opanowałam maszyny...? Za niedługo wrócę do 3 nitkowego i powiem czy nadal mam problem... |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam, czy nadal jest możliwość zakupienia covera merrylock 689 od Pana Pawła?
--- Ostatnio edytowane 2017-04-27 23:36:11 przez marzenana --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kupowałam w grudniu
![]() Ale wczoraj odkryłam taką rzecz i nie wiem czy to standard czy nie... W sumie jest 5 wejść na igły: 2 z przodu, 3 z tyłu i z przodu mam czarną śrubkę tylko w prawej igle (tylko tą do tej pory używałam). Czy w lewej pozycji igły nie ma tej śrubki i trzeba ją przekładać sobie? |
|
Świeżynek
![]() |
|
Jak mozna sie skontaktować ze sprzedającym?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Można przez wiadomość priv pod awatarem, a nr kom. przesyłam Ci na priv.
|
32 strony: « < 26 27 28 29 30 31 32 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.