166 stron: « < 128 129 130 131 132 133 134 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Dodając do mojego zwięzłego komentarza na blogu napiszę, że ta sukienka o wiele lepiej wygląda na Tobie niż na manekinie. Ja także jestem zauroczona materiałem - jest śliczny! ________________________________________________________
Mój blog: Yeshka Gone Wild |
|
Stara Gwardia
|
|
Sukieneczka śliczna, bardzo kobieca i zwiewna. Super dekolt! ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Raz jeszcze dzięki dziewczyny ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Sus, a chcesz wspomnienia weteranki? Po urodzeniu dziecka też szyłam ale trochę na raty. Czasami to wychodziło na zdrowie uszytkom bo można było je dokładniej przemyśleć ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Administrator
![]() |
|
aga boję się, że nie będę miała sił na szycie ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może na początku będziesz miała trochę przerwy, ale potem sobie poukładasz wszystko. Nie ma coś się zamartwiać teraz takimi rzeczami
![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Susanno - a ja wspominam szycie z okresu wczesnego matkowania bardzo przyjemnie...
Raz - że samą przyjemnością jest szycie dla maluchów. Nie grymaszą, nie wymyślają, nie strzelają fochów. Dwa - niesłychana przyjemnością jest uszycie dla siebie i dla dziecka czegokolwiek z użyciem tych samych materiałów czy wykończeń. Pamiętam, jak dumna i blada była moja córka, kiedy uszyłam jej plecaczek z tego samego materiału, z którego wcześniej uszyłam kurtkę dla męża. Miała plecaczek jak kurtka taty... No szczyt radości i szczęścia... Trzy - te cudowne chwile z maszyna do szycia na stole w kuchni, kiedy dzieci już spały, a mąż miał zapowiedziane, że jakby co - to on zajrzy do ich pokoju, bo ja szyję. I po zagonionym dniu - spokój, radyjko, kubek z herbatą i maszyna... Teraz, kiedy dzieci już nie ma i mogę mieć ten spokój przez cały dzień - to już nie to samo... Trzymam kciuki. Jest ponoć jakieś chińskie przysłowie, które mówi, że jeśli narzekasz na brak czasu - powinnaś znaleźć sobie dodatkowe zajęcie. Jak by na to nie patrzeć - to prawda, jakoś te chińskie przysłowia trafiają w samo sedno... Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
NO dziewczyny to podtrzymałyście mnie na duchu bo ja tu już powoli przechodzę w stan lekkiej załamki ![]() ![]() ![]() ![]() Aniu mi się właśnie marzyły komplety typu "mama i córka" czyli sukienki z tych samych tkanin a tu okazało się, że będzie syn. Ale i dla syna coś się uszyje, szczególnie jak troszkę podrośnie i zacznie chodzić. Jakieś fajne spodnie czy bluzę. Natomiast nie planuję szycia ubranek dla niemowlaka bo za szybko wyrasta a poza tym w lumpeksach są tak takie śpiochy, body, kaftaniki że zwyczajnie nie opłaca się. Poza tym obecnie leżę plackiem. ________________________________________________________
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Leż leż, nie forsuj się! ![]() ![]() Moja żona po urodzeniu prawie nie zauważała, że ma niemowlaka; nawet do karmienia w nocy się nie budziła, a ja tylko wyjmowałem cycusia, podkładałem małego razem z becikem, poczekałem parę minut aż się nacmokta i odkładałem z powrotem do łóżeczka. Po czym obcierałem i chowałem cycusia, przykrywałem żonusię i sam się kładłem. ![]() Tylko ja nigdy nie miałem problemów ze wstawaniem w nocy, bo dla mnie przerwanie snu nie jest czymś strasznym. Ale można się do wszystkiego przyzwyczaić ![]() Wszyscy liczymy na Twojego męża, że nie pozwoli Ci się męczyć! ![]() Trzymaj się! ![]() Zbych ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
|
|
Sus, ja od 7 miesiąca ciąży nie szyłam bo niestety miałam tak ogromny brzuch, że nie mogłam usiąść do stołu z maszyną (no chyba mając wyprostowane ręce ![]() pozdrawiam, ________________________________________________________
|
166 stron: « < 128 129 130 131 132 133 134 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.