Stara Gwardia
![]() |
|
Witajcie!
Przez ostatnie tygodnie szukałem maszyny dla siebie. Na rynku bogactwo ofert, ale tak wyjąć pieniądze i kupić? Nieeee - to nie smakuje. A co smakuje? Najbardziej smakuje maszyna, którą można uratować od zapomnienia. ![]() Odkopać na strychu, odkurzyć, naoliwić... Idąc takim tropem znalazłem u znajomych piękną rzecz - Łucznika 435. Nie wiem, czy zaspokoi moje potrzeby warsztatowe, ale oko mam połechtane! Kto dzisiaj robi takie cuda?? Po czterdziestu latach farba niepoprzecierana, chromy błyszczące, mechanizmy połyskują matową czernią... Pochwalcie się, jeśli macie podobne ciekawostki. Pozdrawiam wszystkich! |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
No rzeczywiście - wygląda cudnie! Jak zadbana syrenka albo inny trabant... I nie piszę tego ze złośliwością - ale z sentymentem...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ja juz pokazywalam w moim watku ale co tam
56 r --- Ostatnio edytowane 2012-03-16 20:04:13 przez roksanitka --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeszcze nie zdążyłem tam zajrzeć, teraz widzę, że trzeba było.
![]() Ale piękna, naprawdę! Popatrzcie - takiej nic nie zaszkodzi, zawsze można ją odrestaurować. Siadając do niej mimochodem myśli się o przeszłych epokach - nie wiem jak skupiasz się na pracy ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ależ macie sprzęty, Dark ten Łucznik wygląda jak takie idealnie zadbane retro, takie charakterystyczne pokrętła... ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dobra - załatwiłaś sobie - dam Ci na niej poszyć
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ale prawka nie trzeba do niej mieć? żeby czasem sie nie skończyło tak zonk dlatego zawsze mam obawy przed robieniem czegokolwiek na czyjejś maszynie, dlatego doceniam zaufanie:] ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No powiem szczerzze ,że tylko pozazdrościć ,bo ta maszyna ma "duszę".
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ja tak dla przykładu pokażę dwie generacje maszyn. Uwierzycie, że ta na korbkę jest cichsza od elektronika? No w każdym razie ma przyjemniejszy terkot. Cudownie stuka jest łatwa do regulacji, bajka. Na zdjęciach nie ma jeszcze mojego ukochanego Łucznika 743, który żywił mnie w czasie studiów ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.