40 stron: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Hej! Ja zaczynałam na starym Łuczniku, ale był awaryjny, więc wymieniłam na Husqvarna Viking E 20. Mechaniczna, całkiem niezła maszyna dla początkujących. Niedawno przerzuciłam się na Brothera - model NV-15 - elaktroniczna, nieduża maszyna, ale dużo lepsza od mojej Husqvarny, ma mniej ściegów, ale jest mocniejsza, można szyć od początku tkaniny, ma automatyczne obszywanie dziurek i super stopkę do ściegu owerlokowego. Aha, i uwielbiam stopkę z górnym transportem - przy szyciu toreb czy patchworku to zbawienie. Teraz planuję nabyć większą, też Brothera, zastanawiam się jeszcze nad modelem, ale chyba będzie to NV-100. Na blogu opisuję wrażenia maszynowe, więc tę nową na pewno też opiszę, jak już się z nią zapoznam ![]() P.s. teraz nie wybrałabym juz maszyny mechanicznej!! ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam. Może mi ktoś zdradzić jaka jest róźnica między Janome 525s a Janome sewing 521 ?nie moge nigdzie znalezc po polsku opisu tej drugiej, wiec nie moge porównać. 521 znalazlam na zagranicznej stronie i juz powątpiewam czy przypadkiem to nie ta sama maszyna.
|
|
Stara Gwardia
|
|
525s ma dziurkę automatyczną a 521 4-stopniową, reszta taka sama. 521 nie ma w Polsce. --- Ostatnio edytowane 2013-10-22 15:18:39 przez Aire --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Sprawa wyjaśniona. Dziękuję
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
ajcie, mam nadzieję, że ktoś tu zagląda czasem jeszcze..
![]() Mianowicie chce kupić maszynę do szycia i zastanawiam się na singer 7465, a Janome cxl 301... O maszynie singer juz troszkę czytałam, ale niestety tej konkretnej Janome nie mogę nigdzie znaleźć i niestety nie wiele o niej wiem prócz ceny i kilku drobiazgów... Co polecacie moje drogie? |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ja mogę polecić Janome MC6600P, którą sama używam.
Moim zdaniem jest świetna. Troszkę problemów mi stwarza przy szyciu nićmi tapicerskimi, ale jakoś daje radę ![]() Ogólnie posiadam 3 maszyny Janome i jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza z hafciarki ![]() Jak coś to proszę pytać ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
JanomeCXL301 jest na stronie www.amazon.co.uk. ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z tego co wiem niektóre modele Janome mają różne nazwy w zależności od kraju sprzedaży - z tego co widzę to CXL 301 pojawia się głównie w UK więc najłatwiej będzie tam znaleźć informacje na jej temat.
Witam w klubie - ja też lubię swoją Janomkę i traktorek (czyli owerloka), ale chyba bez sensu jest polecać komuś maszynę X razy droższą ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Właśnie szukałam i nie znalazłam, ale dziś juz kupiłam i jak narazie nic nie wiem jak zacząć wszystko ,ale się nauczę
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zacznij od przeczytania instrukcji obsługi, a potem powolutku ![]() ![]() Czekamy na pierwsze uszytki ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
40 stron: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.