Wersja do druku

6 stron: < 1 2 3 4 5 6 >

Zaaklimatyzowany
Gdzieś na pewno można takie kupic ale gdzie, to ja już nie wiem...

A tu wstawiam jeszcze ostatnią :)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrz Krawiectwa
Takie furażerki, ale autentyczne, radzieckie można było jeszcze kupić na początku lat dziewięćdziesiątych na byłym Stadionie Dziesięciolecia w Warszawie. I jeszcze wiele elementów umundurowania radzieckiego.
Ale te nakrycia głowy fantastyczne !!
A jeszcze taka ciekawostka, jakby ktoś nie wiedział. Cała ogromna korona Stadionu Narodowego w Warszawie to miliony metrów sześciennych gruzu, pochodzacych z ruin byłego Getta (dzielnicy żydowskiej) w Warszawie.
Administrator
My co roku jeździmy na Operację Południe do Bielska i tam tez można kupić elementy mundurów a nawet buty czy bieliznę, które wojsko wyprzedaje z magazynów. Są to rzeczy nowe - tylko dość wiekowe, przeleżały z 30 lat w magazynach :D Kosztują gorsze. Niestety furażerek nie nie ma ;) za to rogatywki owszem. Jeszcze z orzełkami bez korony.

Bogaczko dzięki za to zdjęcie, może sama spróbuję uszyć choć kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać ;)

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrzyni Krawiectwa
Urocze te czapy !!!
....Bogaczko dzięki za to zdjęcie, może sama spróbuję uszyć choć kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać ;)

Susanno szyłam kiedyś na zlecenie furażerki jako podwykonawca, łatwizna, poniżej starałam się zobrazować jak wyglądały elementy do zeszycia ( choć rysowanie w programie komputerowym myszką idzie mi ciężko :( ), trzeba skroic 1 element ten co wyżej i 2 te co niżej, jak zeszyjesz boki to musisz uzyskać obwód głowy, powodzenia :)

--- Ostatnio edytowane 2012-07-19 08:58:01 przez Magda ---

Załączone obrazy

Administrator
Madzia tak tez myślałam i kombinowałam. I jeszcze takie wywiniecie muszę zrobić :) Spróbuję. A środek czapki zaprasować, no nie?

Mistrzyni Krawiectwa
Ja ich nie prasowałam, ale jak się złożyło na pół to samo się zagięło więc możesz zaprasować :) a nie musisz.

Zaaklimatyzowany
Jak uszyjesz, to pokaż koniecznie :)
Zaaklimatyzowany
A teraz moich parę dziełek

1. Bluzka, która kiedyś była długą workowatą tuniką z długimi rękawami - teraz lekka bluzeczka, pozostał tylko problem z tą częścią z przodu, która odstaje (ta częśc pod marszczeniem)
2. Bluzka - "niewiadomoco" - nie podoba mi się, chyba rozetnę z przodu, wykończę jakąś plisą i będzie narzutka...
3. Spódnica - znów maxi trapez :)

Załączone obrazy

Zaaklimatyzowany
I jeszcze:

4. Koszulka z cieniutkiej wiskozy. Brakuje jej tylko guzików.

Oraz widok mojej dzisiejszej pracowni ;)

A czarnej spódnicy brakuje podszewki. Poprzednią wycięłam bo okrutnie szeleściła :) Chyba poszukam jakiegoś szyfonu albo cienkiej żorżety.

Załączone obrazy

6 stron: < 1 2 3 4 5 6 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.