Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Gdzieś na pewno można takie kupic ale gdzie, to ja już nie wiem...
A tu wstawiam jeszcze ostatnią ![]() |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Takie furażerki, ale autentyczne, radzieckie można było jeszcze kupić na początku lat dziewięćdziesiątych na byłym Stadionie Dziesięciolecia w Warszawie. I jeszcze wiele elementów umundurowania radzieckiego.
Ale te nakrycia głowy fantastyczne !! A jeszcze taka ciekawostka, jakby ktoś nie wiedział. Cała ogromna korona Stadionu Narodowego w Warszawie to miliony metrów sześciennych gruzu, pochodzacych z ruin byłego Getta (dzielnicy żydowskiej) w Warszawie. |
|
Administrator
![]() |
|
My co roku jeździmy na Operację Południe do Bielska i tam tez można kupić elementy mundurów a nawet buty czy bieliznę, które wojsko wyprzedaje z magazynów. Są to rzeczy nowe - tylko dość wiekowe, przeleżały z 30 lat w magazynach ![]() ![]() Bogaczko dzięki za to zdjęcie, może sama spróbuję uszyć choć kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Urocze te czapy !!!
Susanno szyłam kiedyś na zlecenie furażerki jako podwykonawca, łatwizna, poniżej starałam się zobrazować jak wyglądały elementy do zeszycia ( choć rysowanie w programie komputerowym myszką idzie mi ciężko ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-07-19 08:58:01 przez Magda --- ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Madzia tak tez myślałam i kombinowałam. I jeszcze takie wywiniecie muszę zrobić ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ja ich nie prasowałam, ale jak się złożyło na pół to samo się zagięło więc możesz zaprasować ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
OK, to spróbuje. Operacja Południe za tydzień. Przydałby się materiał moro ![]() ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Jak uszyjesz, to pokaż koniecznie
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
A teraz moich parę dziełek
1. Bluzka, która kiedyś była długą workowatą tuniką z długimi rękawami - teraz lekka bluzeczka, pozostał tylko problem z tą częścią z przodu, która odstaje (ta częśc pod marszczeniem) 2. Bluzka - "niewiadomoco" - nie podoba mi się, chyba rozetnę z przodu, wykończę jakąś plisą i będzie narzutka... 3. Spódnica - znów maxi trapez ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
I jeszcze:
4. Koszulka z cieniutkiej wiskozy. Brakuje jej tylko guzików. Oraz widok mojej dzisiejszej pracowni ![]() A czarnej spódnicy brakuje podszewki. Poprzednią wycięłam bo okrutnie szeleściła ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.