25 stron: « < 16 17 18 19 20 21 22 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
zaproponowałam Wojtka, bo tyle szyje i tak ładnie, że nawet nie wpisuję pochwał.
Ciekawa jestem co napisze, ja nie złośliwie ![]() ponadto mają pewno jakieś procedury... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() A suknia cudna . |
|
Świeżynek
![]() |
|
Hehe... Moja wymarzona suknia to nie lada wyzwanie...Dlatego czekam na kogos kto sie tego podejmie... Juz 3 pracownie krawieckie odpisaly mi, ze moga to zrobic, czekam jeszcze na wstepna wycene abym wiedziala czy zmieszcze sie w budzecie...
![]() |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Pati_ser, suknia jest przecudowna !!! Podjąłbym się uszycia, ale są pewne kłopoty logistyczne. Prywatnie w domu szyję, ale nie mam warunków na szycie sukienek ślubnych ,czy długich wieczorowych, po prostu mały metraż w mieszkaniu w bloku, nie mam rozpostarcia, aby rozłożyć materiał i skroić. Co innego zwykłe sukienki, czy spódniczki.
Natomiast w pracowni zamówieniami steruje moja szefowa. Kochana kobieta, ale pod względem prowadzenia interesu jest apodyktyczna. Ja kiedyś chciałem wprowadzić klientkę z naszego forum, to miałem nieprzyjemną uwagę, że pracownia jest jej własnością i ona decyduje dla kogo będzie szyć. Ja jestem tylko pracownikem (co prawda cenionym) i mam szyć , co szefowa mi poleci. Taki mam układ w pracy, a siedzę tu, bo płaci mi nienajgorzej, a poza tym szyję to co kocham najbardziej , czyli sukienki. Pati_ser, a w jakim terminie masz ślub ? I jest jeszcze druga sprawa z tymi pięknymi haftami, nie wiem , czy temu bym podołał. Kiedyś trochę haftowałem, nie bardzo wiem, czy ten haft można zrobić ręcznie, czy udałoby się maszynowo, teraz są programy komputerowe na haftowanie maszynowe. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Wojtku, slub odbedzie sie 18 czerwca.
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Znalazłam krawcową, która mi uszyje sukienkę w sumie dzięki Waszemu forum.
![]() ![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Pati_ser super wieści ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
To ja pokazuje swoją
![]() Szczegóły na http://dressmaking.blox.pl/html --- Ostatnio edytowane 2011-02-10 18:21:58 przez mlip --- |
|
Administrator
![]() |
|
Jakby to powiedziała moja szwagierka - skromna, zdecydowanie za skromna.
Ale ona się nie zna. Śliczna suknia, ciekawe wykończona. Prostota jednak górą :] Nie atakowano Cię przesądami typu: "panna młoda nie powinna sama uszyć swojej sukni ślubnej bo to nieszczęście"?? ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Oczywiście były takie osoby, które mówiły, że panna młoda nie powinna sama sobie szyć sukienki. A ja odpowiadam wtedy, że moja mama sama sobie szyła i jakoś nie odbiło jej się to na nieszczęśliwym małżeństwie. Rodzice mają już za sobą 40 lat od dnia ślubu
![]() ![]() |
25 stron: « < 16 17 18 19 20 21 22 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.