Wersja do druku

5 stron: < 1 2 3 4 5 >

Stara Gwardia
juz sie troche douczylam :D - do szycia grubych materiałów (poczwórnie złożony jeans, pokrowce, skóry), ok :) w takim razie pytanie czy da sie szyc na tym rowniez delikatne tkaniny?

aaa i znalazlam jeszcze ciut tanszego no name'a :D

http://www.mega-maszyny.pl/?maszyny_szwalnicze/0/stebnowka_gc8700zsilnikiemenergooszczlampa/
http://eti.com.pl/Polecamy/Hafciarka-Janome-MB4.html
- Stebnówka Siruba z energooszczędnym silnikiem AC Servo TP550 - maszyna do szycia kompletna (1590zł)
- Owerlok Siruba, 4-nitkowy z energooszczędnym silnikiem TP550 z bezpośrednim napędemigielnicy (2700zł)
- JANOME MEMORY CRAFT 350E Hafciarka komputerowa (3340zł)
- TEXI BALLERINA Maszyna do szycia sterowana komputerowo, 200 programów szycia (1380zł)
- JANOME 1000CPX COVER PRO Maszyna łańcuszkowa 3-igłowa (coverlock) - ścieg ozdobny drabinkowy (1400zł)
Co sądzicie o tych maszynach? Czy któras z Was ma jakas w swojej pracowni? Jak sądzicie, czy na start mi to wystarczy? Nie wiem nic kompletnie o firmie Siruba... Janome, Elna te nazwy wciąż się przewijają, ale tej Siurby nie kojarzę kompletnie. Mogę "zaufac" tym maszynom? Z tej oferty zostaje mi jakies 5 tys nadwyzki wiec moze podpowiecie w jaka maszyne lepiej doinwestowac? Pozdrawiam serdecznie, Tytka

--- Ostatnio edytowane 2012-09-26 21:53:49 przez Tytka ---
Świeżynek
Czy może lepiej stebnowke Juki DDL 8100e, która wyszukała replay? (dzięki Kochana!)
A jeszcze znalazłam firmy Janome 1600PXc
http://www.szyj.pl/maszyny/janome-1600P (jest to automatyczna stebnowka).

--- Ostatnio edytowane 2012-09-26 22:02:38 przez Tytka ---
Stara Gwardia
http://pl.strima.com/janome-mb-4-hafciarka-kompaktowa-jednoglowicowa-czteronitkowa/item/1003034/
tu napisali że jest to cenna netto
i jeszcze program trzeba dokupić

chyba że źle czytam?
pozdrawiam
Stara Gwardia
www.eti.com.pl jest głównym importerem janome w Polsce, u nich można wynegocjować najlepsze rabaty na janome:)

ile teraz jest dotacji?
ja w tamtym roku dostałam 19000 brutto.
80% to hafciarka
i teraz mam mega dylemat
jak nie nauczę się szyć to nie wykorzystam potencjału hafciarki

pozdrawiam
- Stebnówka Siruba z energooszczędnym silnikiem AC Servo TP550 - maszyna do szycia kompletna (1590zł)
- Owerlok Siruba, 4-nitkowy z energooszczędnym silnikiem TP550 z bezpośrednim napędemigielnicy (2700zł)
- JANOME MEMORY CRAFT 350E Hafciarka komputerowa (3340zł)
- TEXI BALLERINA Maszyna do szycia sterowana komputerowo, 200 programów szycia (1380zł)
- JANOME 1000CPX COVER PRO Maszyna łańcuszkowa 3-igłowa (coverlock) - ścieg ozdobny drabinkowy (1400zł)
Co sądzicie o tych maszynach? Czy któras z Was ma jakas w swojej pracowni? Jak sądzicie, czy na start mi to wystarczy? Nie wiem nic kompletnie o firmie Siruba... Janome, Elna te nazwy wciąż się przewijają, ale tej Siurby nie kojarzę kompletnie. Mogę "zaufac" tym maszynom? Z tej oferty zostaje mi jakies 5 tys nadwyzki wiec moze podpowiecie w jaka maszyne lepiej doinwestowac? Pozdrawiam serdecznie, Tytka

--- Ostatnio edytowane 2012-09-26 21:53:49 przez Tytka ---
Uwazam ze warto doinwestować w stebnówkę przemysłową, jeżeli pasuje ci siruba to proszę bardzo np taka http://pl.strima.com/dl889k-m2-3-kpl-stebnowka-automatyczna-siruba-ze-zintegrowanym-silnikiem-servo-maszyna-do-szycia-kompletna/item/1034868/ ja mam coś podobnego tylko firmy pfaff. Uważam że kupując automat jest wygodniej. Samo to wyobraź sobie : zszywasz coś i zakańczasz maszyna automatycznie robi ci mocowanie i obcina nitkę. W zwykłej maszynie jak kończysz musisz prawą ręką zrobić wsteczny ścieg a następnie wziąźć nożyczki i obciąć nitkę . Myśle ze obrazowo dobrze wytłumaczyłam :) Bardzo jest wygodne szycie na takiej maszynie.
ITA też na ta stebnowke patrzyłam:) A jak oceniasz reszte maszyn? Wspominałas, ze masz hafciarke, mogłabyś podać jaką? No i jak sie sprawdza? A i jeszcze, ITA, gdzies czytałam, ze tez kupowałas maszyny z dotacji, czy szczegółowo opisywalas argumentacje kazdego zakupu? I jak z cenami? Staralas się wybierać te tansze czy drozsze maszyny? (Nie chciałabym odpaśc ze wzgledu na zawyzanie kosztów. Choć wydaje mi się, ze maszyny zaproponowane przez sprzedawce sa w miare dobre no i ze cena jest rozsadna.
Stara Gwardia
Tytko niestety nie szyłam na żadnej z tych maszyn ale dopytaj się bo może się okazać że do hafciarki trzeba dokupić program i licencję a cena tego może być prawie jak hafciarka

5 stron: < 1 2 3 4 5 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.