68 stron: « < 60 61 62 63 64 65 66 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Brzeg wolantu - łuk jest wykończony, zgadza się? Jeśli jeszcze nie, trzeba to teraz zrobić. Zakładkę też złożyć.
Zaszewki z przodu i z tyłu zszyte i zaprasowane? Jeśli tak, to dobrze. Najpierw przód sukienki (bluzki). Połóż przód prawą stroną do stołu, na lewą stronę patrzysz. Połóż na tym wolant - lewą stroną do lewej strony przodu. Od góry patrzysz na prawą stronę wolantu. Zszyj podkrój pachy do poprzecznej kreski, a potem ukośnie do brzegu po dodanym zapasie na szew. Tak samo, identycznie, ukośnie zszywa się jeszcze 3 razy. edit: Oczywiście chodzi tutaj o pozostałe wolanty. Przyciąć zapasy szwów na podkroju pachy. Zapasy podkroju pachy zaprasuj na wolant. I od wierzchu wolantu wąsko od brzegu przeszyj przez wszystkie warstwy. --- Ostatnio edytowane 2018-07-11 14:56:35 przez Fides --- ________________________________________________________
1200 + 1 : ) |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry,
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Szyję sukienkę z Burdy 5 2018 model 117. Czy ktoś szył tę sukienkę? Nie wiem dlaczego na plecach pod wolantem marszy się materiał wierzchni, podszewka i obłożenie raczej ok. Pozdrawiam Ania
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzień dobry Anka03,
Z tyłu w oryginalnej sukience jest wiązanie, które trzyma dekolt. Kiedy jest ściągnięte i zawiązane nie powinno się nic marszczyć z tyłu. Może tu jest problem, że na manekinie nie ściagnęłaś tego dekoltu. Pozdrawiam Fides ________________________________________________________
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki za chwilę refleksji nad moim problemem.Ale to chyba nie to, przyczepiłam szlufki szpilkami,Wolant zrolowałam. A zmarszenie jest nadal.Mam wrażenie, że popełniłam błąd przy zszywaniu elementów. Szyłam ten element 2 razy i cały czas jest tak beznadziejnie.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Monkan,
Kiedy wolant wywiniesz na prawą stronę, należy podkrój pachy zaprasować. Wolant ułożyć na przodzie, prawa strona do prawej i od ramienia przyszyć do przodu do kreseczki - według oznaczenia. Edit: Przeszyję na próbę i zbadam sprawę boku wolantu. --- Ostatnio edytowane 2018-07-11 22:29:52 przez Fides --- ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Anka03, a może wierzch marszczy obłożenie/podszewka, nie wiem co tam jest?
Edit: Tutaj obłożenie kroi się według części wierzchu. Być może to, co jest spodem jest za mocne do wierzchu, inaczej pracuje? Nie wiem. Na pewno jest jakaś przyczyna. --- Ostatnio edytowane 2018-07-11 22:24:28 przez Fides --- ________________________________________________________
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam, podszewka jak widać nie wpływa na przód sukienki.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Od wewnętrzej strony tyłu nic się nie marszczy. Nie wiem chyba jak poprawnie zszyć elementy zewnętrzne.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Anka03,
Wprowadziłaś pewne zmiany do sukienki. I dlatego mam prośbę, złap od wierzchu sukienkę tak, jak pokazuje strzałka (przy rękawie i dekolcie) i napnij ten odcinek. Jeśli spód się wyprostuje a wierzch będzie miał luz (będzie się nadal marszczył), to problem wynika z wprowadzonych zmian. (edit: Tak może być, ale nie musi.) Bardzo jestem ciekawa, jaki będzie wynik tego doświadczenia. --- Ostatnio edytowane 2018-07-13 20:03:14 przez Fides --- ________________________________________________________
68 stron: « < 60 61 62 63 64 65 66 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.