18 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Widze, ze mamy podobne zdanie na temat Szmaragdowej wyspy. A tak off topic, to podobno kiedys spoleczenstwo tam bylo zupelnie inne - z opowiesci wynika, ze to celtycki tygrys ich tak bardzo zmienil. Moze jeszcze wroca do korzeni. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W UK też trzeba wiedzieć gdzie szukać
![]() Są sklepy z fajnymi materiałami po 50zl z metra, ale jak się wie gdzie na spacer pójść to można sobie ułatwić życie ![]() W Uk jest dużo ludności wchodniej - Indyjskiej, Tureckiej, Pakistańskiej itd. Tam np ubrania do tej pory są szyte dla dzieci przez ich mamy - stąd sklepy w tych dzielnicach będą dobrze zaopatrzone w materiały, akcesoria itd. (a nadal będą dosyć tanie ![]() Jak się chce kupić np materiał na indyjską sarii albo suknię ślubną to nie dość, że masz od groma materiałów do wyboru to jeszcze w KAŻDYM sklepie z materiałami masz szycie na miare jeśli sobie tego zażyczysz.. Nawet zywkłe bluzki czy tuniki uszyją z wybanych materiałów ![]() ![]() Osobiście jednak twierdzę, że sporo osób jest zainteresowanych rękodziełem w UK i powoli sklepy zaczynają się tutaj dopasowywać do potrzeb klienta, ale po co mam kupować podszewkę za 4 funty z metra jak mogę pójść do 'mojego sklepu' i dostać ją za funciaka od miłej pani i pana ![]() A i jeszcze taki tip: Warto lookać na eBaya angielskiego bo mają niektórzy tanie przesyłki za granicę a dzięki współpracy z PayPale'm nie ma problemu ze zwrotem pieniązka jak ktoś czegoś nie wyśle. A ten sprzedawca ma bawełnę z poliestrem w bardzo dobrych cenach i bardzo fajnych wzorkach ![]() http://www.ebay.co.uk/sch/Fabric-/28162/i.html?item=400386905321&pt=UK_Crafts_Fabric&var=&hash=item5d38eb54e9&_ssn=ohsewcraftycouk |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No staram się staram.. póki co wycinałam wczoraj paski na mój pokrowczyk i jakoś tak do 23 się zeszło
![]() Dzisiaj może coś pozszywam ale też fatalnie się czuję (moje 'kobiece' dni mi zawsze w kość dają ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
W Dublinie takich możliwości nie było... Na pewno - nie w zasięgu spaceru. ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Martynior super ten sprzedawca ![]() matko ale mam lenia... niech mnie kto kopnie..idę narta ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja popijam kawusię i też mam lenia jakoś... poszłabym spać najlepiej ale idę nawlekać maszynę i dokroić kilka dodatkowych paseczków do etui
![]() No jednak w Irlandii nie ma tylu 'naleciałości' co w UK. W Birmingham mamy 2 dłuuuugie ulice 'wschodnie', mamy cały kwadrat w centrum z 'chińszczyzną' - od supermarketów po restauracje i sklepy z kadzidełkami, pałeczkami i zestawami do kuchni; Mamy typowe 'brytyjskie' dzielnice - strach iść jak się widzi ceny ![]() Ale np. w Londynie jest już kilka kawiarenek 'szwalniczych', o których kilka bloggerek wspominało, np Tilly & the buttons: http://www.tillyandthebuttons.com/2011/12/day-in-life-of-lisa-comfort-sew-over-it.html Także chyba UK idzie w dobrym kierunku.. z czego oczywiście ja się ogromnie cieszę :P |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
bardzo fajny pomysł z ta kawiarenką- pewnie bym w niej zamieszkała ![]() no i juz wiem czemu mam lenia...bo to jakieś choróbsko przylazło...ucho mnie boli, gardło też ![]() Martynior ee sorrki a Ty szyjesz ta okładkę na zeszyt- co kiedyś pisałaś czy torbę na lapka bo się już pogubiłam ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Etui na tablet
![]() Nie ma to jak zamotać i nikt nic nie wie hie hie hie ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Martynior Tablet już okryty ??? ;p ________________________________________________________
|
18 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.