Wersja do druku

51 stron: « < 37 38 39 40 41 42 43 > »

Stara Gwardia
1 metr i rękaw? O to dobrze skrojone:oklasky:
Ja ostatnią sukienke czarna z zamkami uszyłam z 1 metra i 6 cm, ma tez rękawek, a mam przeciez 180cm wzrostu i rozmiar balansujacy pomiedzy 38 a 40.....:szok:
Fajna sukienka i bardzo ciekawy kolor, nie mam nic w takiej barwie w swojej szafie.
A sukienka śliczna :) chyba mnie zmotywowałaś żebym wreszcie popełniła tą swoją :)
Administrator
Susanno, jeśli chcesz to mogę Ci wysłać kawałek PUNTO, bo mi zostały ścinki, podrzuć adres na maila i nie ma sprawy :D

Kolejna sukienka z serii z 1m tkaniny :rotfl:
Jeśli jest taka możliwość to poproszę małą próbkę PUNTO :)

Kolejny uszytek jest prześliczny - bardzo podoba mi się dekolt i jego lekko zaokrąglona linia. Kobieto szyjesz jak BURZA!

* Susanna szyje - mój blog :)

Administrator
Asiu dziękuję za próbki :buzki: dziś dotarły :)
I co mogę rzec: pomarańczowy dżersej PUNTO to dokładnie ta sama tkanina i ten sam splot, z której szyłam sukienkę dla przyjaciółki -> KLIK (oba odcienie). Szyło się z niej rewelacyjnie, rewelacyjnie się nosi i rewelacyjnie układa na figurze (Ala wygląda obłędnie, wreszcie mogłam ją zobaczyć w pełnej krasie na Sylwestrze).

Ja ten dżersej kupuję po 22 zł w sklepie stacjonarnym i strasznie żałowałam, że nie było żywszych odcieni tylko fiolety i takie kawowo-mleczne.

A w ogóle to przesłałaś mi taki kawał próbki że jakbyś się postarała to coś byś z niej uszyła... może jaką spódniczkę mini albo chociaż jeden rękawek :P

Dziękuję raz jeszcze!

Stara Gwardia
A to zielono-musztardowe to "bawega inteligentna", o której była gdzieś mowa.
Też się super z niej szyje:)
To PUNTO też jest po 22 zł, ale na allegro, więc jeszcze plus koszt przesyłki, za to kolorów dużo:D
Ach, aż zachciało mi się szyć, a tu jeszcze tyle godzin w pracy:wnerw:
Stara Gwardia
Możecie zrobic z bliska zdjęcie Punto?
Administrator
Możecie zrobic z bliska zdjęcie Punto?
Mozemy i zrobimy. Tylko w dzien :)

Ta inteligentna bawełna jest naprawdę ciekawa. Dość sztywna i taka mięsista ale przyjemna w dotyku. No i kolor - miodzio. Jak się sukienka nosi??

Stara Gwardia
Leon, przystoniaku ; )
Szycie takich maleńkich ciuszków, to nie lada wyzwanie! Wiem coś o tym, bo ja również uszyłam królika :D jak tylko dorwę aparat, to go zapoznam z Leonem :D

http://anecioweszycie.blogspot.com
Stara Gwardia
Poniżej PUNTO w dość dużym powiększeniu :D
W rzeczywistości jeden "rządek" ma wysokość około 1 mm i trzeba się dobrze przyjrzeć, żeby go zobaczyć.

Sukienka z "bawegi inteligentnej" nosi się super:)

--- Ostatnio edytowane 2012-01-16 20:44:06 przez Joasia ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Kolejna sukienka:D
Jeszcze nie podszyta, bo mam same grube igły do szycie ręcznego i nie mogłam zrobić ładnego szwu krytego.
A i żakiet, kiepskie zdjęcie :yyyy:, może w weekend wrzucę lepsze:)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!

51 stron: « < 37 38 39 40 41 42 43 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.