Wersja do druku

51 stron: « < 36 37 38 39 40 41 42 > »

Stara Gwardia
Aszi a co to w końcu jest to 'punto'
wiem o Fiacie PUNTO ,nic rewelacyjnego ale tkanina może tak...tylko prosze uświadom mnie :oczko:
Dzianina jest gruba, miękka, nieprześwitująca, gęsto dziana, nie widać żadnych "oczek".
Bardzo miła w dotyku i cieplutka:)

Co do ceny, to mogę sobie na taką pozwolić, bo jestem tak malutka, że z 1 metra mam całą sukienkę :)
Więc ta sukienka kosztowała mnie 22 zł, w sklepie nie dostałabym takiej :)
Zaaklimatyzowany
Asiu zapomniałaś dodać, że 1m ty uszyjesz dla siebie sukienkę i jeszcze na top zostanie hehe
Stara Gwardia
Z 1 mb sukienka? ale jak, jak mam 36 roz, i by mi sporo brakło, no chyba że króciutka i bez rękawów?
Pewnie z 1 metra nie da się wykroić bardziej skomplikowanych sukienek, ale na tą starczyło bez problemu. A długość przed kolano to raczej nie taka krótka? Rękawki krojone z całością, ale i tak zostały mi spore kawałki, które starczyłyby na długi doszywany rękaw (albo faktycznie na top:rotfl: )

Ech, chyba ubiorę ją na Wigilię :)

--- Ostatnio edytowane 2011-12-21 14:33:00 przez Joasia ---
Stara Gwardia
Chyba musze bardziej oszczdnie kroić tkaninę, kupiłam ostatnio 1 mb na spódnicę taką za kolanko z podwyższonym stanem i baskinką i musiałam dziś iść do sklepu po 0,5 mb po mi na 1/2 baskiny nie starczyło:(
Dzianina jest gruba, miękka, nieprześwitująca, gęsto dziana, nie widać żadnych "oczek".
Bardzo miła w dotyku i cieplutka:)

Co do ceny, to mogę sobie na taką pozwolić, bo jestem tak malutka, że z 1 metra mam całą sukienkę :)
Więc ta sukienka kosztowała mnie 22 zł, w sklepie nie dostałabym takiej :)

U nas dżersej tez kosztuje 22 zł/1m. Nie wiem czy to ten PUNTO ale zależnie od koloru jest grubszy lub cieńszy. Szkoda, że nie mam możliwości porównać dżerseju PUNTO z tym co ja kupiłam :/

Joasia jest drobna i malutka (toż to sam urok!) i jeśli chodzi o sukienkę bez rękawów lub z krótkim rękawem to w 1 m spokojnie się zmieści.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Susanno, jeśli chcesz to mogę Ci wysłać kawałek PUNTO, bo mi zostały ścinki, podrzuć adres na maila i nie ma sprawy :D

Kolejna sukienka z serii z 1m tkaniny :rotfl:

--- Ostatnio edytowane 2011-12-31 19:56:41 przez Joasia ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
1 metr i rękaw? O to dobrze skrojone:oklasky:

51 stron: « < 36 37 38 39 40 41 42 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.