51 stron: « < 36 37 38 39 40 41 42 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
KOrus, był wątek o punto http://ekrawiectwo.net/board/thread/20874/co-to-jest-jersey-punto/?page=1#post-21390 ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzianina punto to bardzo gruby jersey.
Dzianina jest gruba, miękka, nieprześwitująca, gęsto dziana, nie widać żadnych "oczek". Bardzo miła w dotyku i cieplutka ![]() Co do ceny, to mogę sobie na taką pozwolić, bo jestem tak malutka, że z 1 metra mam całą sukienkę ![]() Więc ta sukienka kosztowała mnie 22 zł, w sklepie nie dostałabym takiej ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Asiu zapomniałaś dodać, że 1m ty uszyjesz dla siebie sukienkę i jeszcze na top zostanie hehe
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z 1 mb sukienka? ale jak, jak mam 36 roz, i by mi sporo brakło, no chyba że króciutka i bez rękawów? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Właściwie na sukienkę starcza materiału z długości, Ja kupuję 110cm ( roz.42) i tylko biorę więcej jak chcę mieć rękaw. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pewnie z 1 metra nie da się wykroić bardziej skomplikowanych sukienek, ale na tą starczyło bez problemu. A długość przed kolano to raczej nie taka krótka? Rękawki krojone z całością, ale i tak zostały mi spore kawałki, które starczyłyby na długi doszywany rękaw (albo faktycznie na top
![]() Ech, chyba ubiorę ją na Wigilię ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-12-21 14:33:00 przez Joasia --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Chyba musze bardziej oszczdnie kroić tkaninę, kupiłam ostatnio 1 mb na spódnicę taką za kolanko z podwyższonym stanem i baskinką i musiałam dziś iść do sklepu po 0,5 mb po mi na 1/2 baskiny nie starczyło ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
U nas dżersej tez kosztuje 22 zł/1m. Nie wiem czy to ten PUNTO ale zależnie od koloru jest grubszy lub cieńszy. Szkoda, że nie mam możliwości porównać dżerseju PUNTO z tym co ja kupiłam :/
Joasia jest drobna i malutka (toż to sam urok!) i jeśli chodzi o sukienkę bez rękawów lub z krótkim rękawem to w 1 m spokojnie się zmieści. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Susanno, jeśli chcesz to mogę Ci wysłać kawałek PUNTO, bo mi zostały ścinki, podrzuć adres na maila i nie ma sprawy
![]() Kolejna sukienka z serii z 1m tkaniny ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-12-31 19:56:41 przez Joasia --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
1 metr i rękaw? O to dobrze skrojone ![]() ________________________________________________________
|
51 stron: « < 36 37 38 39 40 41 42 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.