Wersja do druku

294 strony: « < 14 15 16 17 18 19 20 > »

Stara Gwardia
Pierwszy raz słyszę o śmierdzących maszynach:)
gdy kupowałam swoją maszynę to poszłam do mechanika maszyn wypytać:) drugi etap net , ustalenie co będę na niej robić i zadecydowałam Janome. TEraz tylko brak mi większej ilości ściegów dekoracyjnych, ale kiedy wybierałam maszynę nie przyszło mi do głowy, że będę szyła dziecięce rzeczy:)))
Administrator
Dołączam do grona tych, które nie przypominają sobie, żeby nowa maszyna brzydko pachniała :)
Ola 830, którą wygrałam w konkursie Łucznika też nie śmierdzi. Tz. czuć smar ale niezbyt intensywnie.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Tak jak napisała Monika, po kilku szyciach przestała już "pachnieć".
Stały Bywalec
Witam. Jestem tu nowa.Stwierdziłam wczoraj ze mając dwie coreczki trzeba zakończyc bieganie do krawcowej z każdą drobna sprawa i CZAS nauczyc sie szyć.
Ale moj problem na razie nie dotyczy SZYCIA ale wyboru maszyny.

Ze wzgledu na cięzką sytuacje materialna nie moge sobie chwilowo pozwolic i znalazlam znajomego który da mi w prezencie maszyne I MAM SOBIE WYBRAC BO MA DWIE.

jest to maszyna z HOLANDII (tzn z tamtad bedzie dowieziona) i napewno bedzie instrukcja i wszysko nie po polsku.

CZY MOZE KTOS MI NAPISAC KTORA WYBRAC:
-singer harmonia 300
-Hasqvarna combina

przyznam sie ze singer znalazlam na necie ale tej hasqvqrny nie -moze zle mi podano jej nazwe :(

PROSZE O POMOC
Mistrzyni Krawiectwa
Bo to miała być hUsqvarna.

Osobiście byłabym za singerem. Łatwiej dokupić stopki, poza tym, jako że marka jest na rynku od lat, nawet niezbyt doświadczony mechanik poradzi sobie z naprawą czy regulacją.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stały Bywalec
Fakt błąd w nazwie maszynki ale szukalam i nie ma instrukcji obslugi na Husqvarne :(

no zobaczymy :) moze jeszcze znajde :)
dziekuje za pomoc
Stały Bywalec
czy ktos wie gdzie moge znależć polska instrukcje do maszyn tych dwóch:
_singer harmonia300
_husqvarna viking combina

nie ma,no szukam i nic :(
Stara Gwardia
Husqvarna Combina to chyba maszyna z początku lat 70 - warto w nią inwestować? Singer będzie miał chyba więcej do zaoferowania.

Doczytałam, że masz ją dostać w prezencie ;) Na pewno lepiej wziąć Singera.

--- Ostatnio edytowane 2011-12-10 19:34:56 przez Aire ---
Moją Husqvarne uwielbiam i Daisy 335 mogę z czystym sercem polecić ale ta Combina to przeżytek. Nie twierdze, że jest zła ale ja bym jednak postawiła na coś nowszego.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Szukałam informacji o tej Husqvarnie i jedyne co znalazłam to -> TO. Pierwsza myśl "to chyba jakiś stary model" po czym przeczytałam wiadomość Aire. Tak, ja tez bym w tym wypadku wzięła Singera.
Moją Husqvarne uwielbiam i Daisy 335 mogę z czystym sercem polecić ale ta Combina to przeżytek. Nie twierdze, że jest zła ale ja bym jednak postawiła na coś nowszego.
Tez szukalam w necie i jedyne, co znalazlam, to ten link, ktory Sus podała:bezradny:NIc wiecej nie ma na ten temat.

294 strony: « < 14 15 16 17 18 19 20 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.