294 strony: « < 22 23 24 25 26 27 28 > »
Świeżynek
|
|
Bardzo dziękuję, właśnie znalazłam. Życzcie mi powodzenia, jutro odbieram ten mój zabytek
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
widzę wybór padł na ŁUCZNIK 451. trochę szkoda bo ŁUCZNIK 466 to naprawde dobra maszyna na początek. wg. mnie lepsza od ŁUCZNIKA 451. przemawia za tym fakt że tylko w ciągu szesciu miesięcy naprawiłem 4 ŁUCZNIKI 451 a w ciągu 6 lat ŁUCZNIKA 466 naprawiałem tylko raz. ale życzę żeby kupiona maszyna nie sprawiał kłopotów bo trafiaja się i dobre 451.tylko uważam że są bardziej awaryjne niż 466.
powodzenia i pozdrawiam. ps.ktos napisał że łucznik 466 to stara brzydka maszyna i nie szył by na niej. uważam że maszyna przede wszystkim powinna dobrze szyć i jak najmniej się psuć a nie dobrze wyglądać z wierzchu a w środku same plastiki i wogóle badziewie. nie te czasy kiedy to maszyna była głównym meblem i musiała ładnie wyglądać.najpierw powinna być praktyczna najmniej awaryjna a potem dopiero ładna.chociaż jak ktoś nie umie szyć to zepsuje najlepszą maszynę .takie jest moje zdanie. ![]() |
|
Świeżynek
|
|
Cóż, Łucznik 451 jest już mój. I pierwszy problem - nie jestem w stanie wyciągnąć dolnej nici :/ Wydaję się wszystko robić wedle instrukcji, a tymczasem górna nitka nie chwyta dolnej :/ Co robię nie tak??
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Załóż jeszcze raz szpuleczkę do bębenka i wyciągnij z niego jakieś 5 cm nitki. Może szpuleczka była po prostu źle założona albo wystawało jej za mało.
A trzymasz za koniec górnej nitki przy wyciąganiu? Ania --- Ostatnio edytowane 2012-03-31 20:00:32 przez czeremcha --- ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
|
|
Tak. Już wiem, w czym był problem! Pomogła mi nieco elektroda - miałam za wysoko wciśniętą igłę i po prostu nie była w stanie dosięgnąć nici.... Zmarnowałam cały dzień ślęcząc nad tym problemem :/
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
pierwszy krok to proszę poczytać instrukcję obsługi i wszystko robic jak napisane.
|
|
Świeżynek
|
|
Kolejny problem: maszyna nie szyje. Na sprzęgle są 2 strzałki - do nawijania szpulki i ten druga, jak sądzę do szycia. Niestety nie mogę przekręcić sprzęgła w tę stronę, w którą skierowana jest strzałka wskazująca na ścieg... Czy to możliwe, by w jedną stronę odkręcało się bez problemu, a w drugą już nie?
Kiedy naciskam pedał słychać,że silniczek chodzi, ale nic się nie rusza. --- Ostatnio edytowane 2012-03-31 20:49:30 przez justycha --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
i ten problem bedzie powracał jesli chodzi o igłe.bo prawidłowo to igła powinna byc docisnieta to samej góry (do oporu) a nie opuszczana wyżej,niżej na chybił trafił i szukać w którym momencie zacznie szyc. tak nie powinno być.jeśli chodzi o nakrętkę (czarny kolor)to jesli jest docisnięta do oporu i maszyna nie szyje tylko kręci się koło pasowe tzn. że podkładka która znajduje sie pomiędzy tą nakrętką a kołem pasowym jest żle włożona w wycięcia w wałku głównym.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
justycha - poszukaj kogoś, kto to sprawdzi, bo przecież kupowałaś maszynę sprawną, prawda?
Pewnie koszty transportu miałaś takie, że zwracanie maszyny nie bardzo się opłaca. A tak trzeba by zrobić, jeśli masz takie rzeczywiste (a nie wynikające z braku wiedzy) kłopoty z tą maszyną. |
|
Świeżynek
|
|
OK, maszyna chodzi. Jednak ścieg jest strasznie drobny, ok. 1mm, niezależnie od tego, czy pokrętło jest na 1 czy na 4. Dlaczego? Minus oznacza szycie do tyłu? A plus do przodu? Złamałam jedyną igłę, więc na ten weekend koniec uczenia się szycia
![]() |
294 strony: « < 22 23 24 25 26 27 28 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.