294 strony: « < 24 25 26 27 28 29 30 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
myślę, że każda jest dobra jeśli jest dobra, i kontakt z nią nie ogranicza się wyłącznie do wizyt u mechaników...
te nowe "niby" dla początkujących to tylko strata czasu i pieniędzy, no chyba, że trafi się perełka i działa, a tak to tylko zszarpane nerwy ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jedna z dziewczyn ma tę maszynę i trochę się ze sobą przepychają
![]() Ale aż tak chyba nie pisała - nie szukałem tego dokładnie... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
no pytam bo ja napisałam ze miałam z nią do czynienia, ale nie chodziło mi o to, że jest stara i brzydka!!
dlatego pytam... ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To nie byłaś Ty
![]() Nieważne - na pewno się już dogadały ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Potwierdzam - Janome model 920 to bardzo fajna maszyna, o uniwersalnym zastosowaniu. Kupiłam ją pół roku temu jako moją pierwszą maszynę, obsługa jest prosta, zresztą instrukcja też jest bardzo czytelna - właściwie ma wszystko czego potrzeba do szycia podstawowego.
|
|
Świeżynek
|
|
Myszko, kupiłam nowe igły
![]() |
|
Świeżynek
|
|
OK, moje chłopię, które maszyny w rękach nie miało, poinformowało mnie, że chodzi o tę wajchę na górze maszyny. Miałam ustawiony ścieg potrójny
![]() |
|
Świeżynek
|
|
2 ściegi przeszyłam bez problemów, a teraz igła ociera mi się o stopkę
![]() --- Ostatnio edytowane 2012-04-03 21:10:48 przez justycha --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam wrażenie, że źle włożyłaś igłę.
Płask na trzonku igły ma być od strony igielnicy. Wtedy nitkę wkładasz w uszko od lewej strony ku prawej. Aha - i nie stawiaj stopki na ząbkach transportera, podkładaj materiał. --- Ostatnio edytowane 2012-04-03 23:30:45 przez Dark --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
witam.
wygląda na to że możę być lekko skrzywiony do przodu (w stronę szwaczki) drążek na którym zamocowana jest stopka dociskowa,chociaż to bardzo mało prawdopodobe aby się mógł skrzywić. druga wersja i ta bardziej parwdopodobne to stopka .część na której są zamocowane saneczki stopki mogła skrzywic sie do przodu i częściowo mija się otwór w saneczkach z otworem w płytce sciegowej. jak ktoś ze znajomych ma podobną maszynę to porzyczyć taką samą stopkę i sprawdzić czy bedzie dobrze,jeśli tak to kupić nową stopkę. długi rowek w igłe po zamocowaniu igły powinien być zwrócony w kierunku operatora maszyny a igła dociśnięta do oporu do góry. --- Ostatnio edytowane 2012-04-04 05:59:21 przez myszka67 --- |
294 strony: « < 24 25 26 27 28 29 30 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.