294 strony: « < 23 24 25 26 27 28 29 > »
Świeżynek
|
|
Dark, obawiam się, że większość moich kłopotów wynika właśnie z niewiedzy.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wobec tego trzeba temu zaradzić
![]() Pewnie nie pobrałaś instrukcji z elektrody, tak? (jest za punkty) Sprawdź, czy ta ma punkty wspólne: http://lucznik.slomnicki.net/index.html |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
po przekręceniu pokrętła długości ściegu na ,, 4 '' trzeba jeszcze dźwignię docisnąć do samego dołu ( w stronę ,, + '' )
|
|
Świeżynek
|
|
Dzięki wielkie Myszko! Nie miałam pojęcia!
Dark, mam instrukcję z elektrody, ale nie o wszystkim tam piszą. Rzeczy, które wydają się być oczywiste, dla mnie, laika, są trudne ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() myszka67 zna odpowiedzi na Twoje pytania. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry!
Od kilku dni przeczesuję internet w poszukiwaniu informacji o maszynach dla początkujących, gdyż chcę spróbować swoich sił w szyciu. Jestem kompletnie zielona w tym temacie i poszukuję czegoś prostego i uniwersalnego, najlepiej w przystępnej cenie (do 600 zł) - tak na dobry początek ![]() Przeczytałam cały wątek, zrobiłam notatki… tyle tu nazw producentów i specyfikacji! Łucznik, Elna, Janome, Brother, SilverCrest… Łucznik brzmi najbardziej swojsko (babcia i mama szyły na starych Łucznikach), napisałam więc do tej firmy w prośbą o poradę i otrzymałam odpowiedź, że dla początkujących polecają Gosię 848. Przejrzałam porównanie maszyn, które udostępniają na swojej stronie i nie jestem przekonana, dlatego szukam dalej. SilverCrest z Lidla ma w internecie całkiem ciekawe opinie, szkoda tylko, że jest już niedostępny w sklepie ![]() Maszynę mam zamiar używać zarówno do prostych prac domowych, drobnych poprawek, jak i do "normalnego" szycia na własny użytek - chodzi mi po głowie fajna torba na lato ![]() Z góry dziękuję za porady i sugestie ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
szczerze mogę Ci powiedzieć, daj sobie spokój z łucznikiem, moja mama chciała maszynę do domu, miała być tania i służyć od czasu do czasu do przeszycia, całe poszukiwanie zeszło do mnie, no i oczywiście łucznik ma być...
HA.... uczepiły się ok, wybrałam tą gosię-pożal się, siostra zamówiła maszynę, maszyna przyszła i pierwsze co zrobiły przywiozły ja do mnie, a tu co za niespodzianka, wyciągam z opakowania szajs jakiego bym się w życiu po łuczniku nie spodziewała, o szyciu nawet mowy nie było, od razu sprzedali niesprawną... siostra maszynę odesłała a miły pan oddał pieniądze i po gosi tyle zostało... teraz ma mnie posłuchać, a że chce nie drogą wybrałam tą http://www.szyj.pl/maszyny/janome-920 ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj w klubie!
![]() Umęczonych pragnieniami, nastraszonych złymi mocami, ograniczonych finansami ![]() Dlaczego ma Ci być lżej niż nam? ![]() Fakt - dziewczyny z życia piszą, wiedzą co mówią. No i... może Ci się trafić lepiej, niż im. Kto to wie? Ostatnio @myszka67 tu u nas myszkował ![]() Może uderzaj do niego z pytaniami? A może ma coś używanego, co sprawdzi dla Ciebie? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie mogę znaleźć powyższego...
na pewno ktoś tak napisał??? na naszym forum???? ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
|
|
Co mam powiedzieć o moim łuczniczku 451?
![]() ![]() |
294 strony: « < 23 24 25 26 27 28 29 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.