Wersja do druku

294 strony: « < 23 24 25 26 27 28 29 > »

Świeżynek
A tak trzeba by zrobić, jeśli masz takie rzeczywiste (a nie wynikające z braku wiedzy) kłopoty z tą maszyną.

Dark, obawiam się, że większość moich kłopotów wynika właśnie z niewiedzy.
Stara Gwardia
Wobec tego trzeba temu zaradzić :)
Pewnie nie pobrałaś instrukcji z elektrody, tak? (jest za punkty)
Sprawdź, czy ta ma punkty wspólne:
http://lucznik.slomnicki.net/index.html

Stara Gwardia
po przekręceniu pokrętła długości ściegu na ,, 4 '' trzeba jeszcze dźwignię docisnąć do samego dołu ( w stronę ,, + '' )
Świeżynek
Dzięki wielkie Myszko! Nie miałam pojęcia!
Dark, mam instrukcję z elektrody, ale nie o wszystkim tam piszą. Rzeczy, które wydają się być oczywiste, dla mnie, laika, są trudne :) Jak tylko kupię jakieś igły, ponowię próby szycia. Dzięki za wszelkie wsparcie.
Stara Gwardia
:)
myszka67 zna odpowiedzi na Twoje pytania.
Świeżynek
Dzień dobry!

Od kilku dni przeczesuję internet w poszukiwaniu informacji o maszynach dla początkujących, gdyż chcę spróbować swoich sił w szyciu. Jestem kompletnie zielona w tym temacie i poszukuję czegoś prostego i uniwersalnego, najlepiej w przystępnej cenie (do 600 zł) - tak na dobry początek :) Wiadomo, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze, chcę uniknąć sprzętu, który zniechęci mnie do szycia…

Przeczytałam cały wątek, zrobiłam notatki… tyle tu nazw producentów i specyfikacji! Łucznik, Elna, Janome, Brother, SilverCrest… Łucznik brzmi najbardziej swojsko (babcia i mama szyły na starych Łucznikach), napisałam więc do tej firmy w prośbą o poradę i otrzymałam odpowiedź, że dla początkujących polecają Gosię 848. Przejrzałam porównanie maszyn, które udostępniają na swojej stronie i nie jestem przekonana, dlatego szukam dalej.
SilverCrest z Lidla ma w internecie całkiem ciekawe opinie, szkoda tylko, że jest już niedostępny w sklepie :(

Maszynę mam zamiar używać zarówno do prostych prac domowych, drobnych poprawek, jak i do "normalnego" szycia na własny użytek - chodzi mi po głowie fajna torba na lato :) Słowem - szukam czegoś uniwersalnego.
Z góry dziękuję za porady i sugestie :)

Stara Gwardia
szczerze mogę Ci powiedzieć, daj sobie spokój z łucznikiem, moja mama chciała maszynę do domu, miała być tania i służyć od czasu do czasu do przeszycia, całe poszukiwanie zeszło do mnie, no i oczywiście łucznik ma być...
HA.... uczepiły się ok, wybrałam tą gosię-pożal się, siostra zamówiła maszynę, maszyna przyszła i pierwsze co zrobiły przywiozły ja do mnie, a tu co za niespodzianka, wyciągam z opakowania szajs jakiego bym się w życiu po łuczniku nie spodziewała, o szyciu nawet mowy nie było, od razu sprzedali niesprawną...
siostra maszynę odesłała a miły pan oddał pieniądze i po gosi tyle zostało...
teraz ma mnie posłuchać, a że chce nie drogą wybrałam tą http://www.szyj.pl/maszyny/janome-920
Witaj w klubie! :)
Umęczonych pragnieniami, nastraszonych złymi mocami, ograniczonych finansami :)
Dlaczego ma Ci być lżej niż nam? ;)
Fakt - dziewczyny z życia piszą, wiedzą co mówią.

No i... może Ci się trafić lepiej, niż im.
Kto to wie?

Ostatnio @myszka67 tu u nas myszkował :) i widać, że sporo wie.
Może uderzaj do niego z pytaniami?
A może ma coś używanego, co sprawdzi dla Ciebie?
Stara Gwardia
ps.ktos napisał że łucznik 466 to stara brzydka maszyna i nie szył by na niej.

Nie mogę znaleźć powyższego...
na pewno ktoś tak napisał???
na naszym forum????

294 strony: « < 23 24 25 26 27 28 29 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.