Wersja do druku

11 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 >

Świeżynek
Dziękuję pięknie za odpowiedź :) Córka jest bardzo zaangażowana i pracowita :) niestety wolno rośnie, więc na parkiecie jest naprawdę malutka wśród i tak starszych dziewczynek, ale nie zniechęca się :) tańczy bardzo ładnie i tym się broni ;)

Sukieneczka na razie bez ozdób błyszczących :) czyli z tiulu w spódnicy całkowicie zrezygnować? Będzie się ładnie unosiła bez niego? :)

Na górę myślałam dać matową lycrę + siateczkę, czy to dobry pomysł?

i czy wierzchnia warstwa sukienki powinna być z szyfonu? czy z innego materiału? jedna, czy dwie warstwy? jedno koło, czy więcej?
Dużo mam tych pytań :) czyli w sumie ile warstw powinno się znaleźć na dole, aby był ten efekt "obfitej"sukni?

:):):):):):):):):):):):)
Świeżynek
Oczywiście, że tiul można użyć, każda suknia jest inna.
Oglądałam wiele sukienek od wewnątrz i nie widziałam tiulu. Wydaje mi się, że jest mało trwały, łatwo można go zniszczyć obcasem. Ale to moje zdanie i nie sugeruj się nim :) Spódniczka unosi się nie tyle dzięki ilości halek, ile odpowiedniej konstrukcji halki. Trzeba "zbudować" z falbanek kształt, jakiego się oczekuje. Po drugie, mocniejsze marszczenie organtyny (albo skrojenie z mniejszego koła) powoduje, że spódnica mocniej stoi.

Siatka na lycrze jak najbardziej, ale też niekoniecznie. Częściej to się stosuje, kiedy przykleja się kamienie - żeby zapewnić im większą trwałość, przykleja się je do zewnętrznej warstwy siatki.

Na spódnicę szyfon polecam. Lekki, ładnie pracuje.

Jeszcze przyszło mi coś do głowy. Jeśli Twoja córka chce się wyróżnić to biały kolor jest super. Musi być jednak jakiś mocny akcent. Różowy pasek będzie ok. Ale jeśli jest drobna, to na drobne sylwetki dają czasem coś, co optycznie zamaskuje wąskie biodra czy talię. Np. pas z różowego marabuta, czy coś w tym stylu. I ładnie wyróżnia.
I podobny marabut na rękawkach.
:)

Jaką długość sukni wybrałaś?
Świeżynek
bardzo dziękuję Ci za szybką odpowiedź i mnóstwo cennych rad :) jestem naprawdę bardzo wdzięczna :)

Jeśli chodzi o długość, to nie wiem dokładnie jaka powinna być...myślałam mniej więcej do połowy łydki? żaby przy opadaniu nie podeptała sukni :) W tej chwili tańczy w białej welurowej sukieneczce i bardzo ładnie w niej wygląda mimo blond włosków :) czysto i dziewczęco :) dlatego teraz chciałam powtórzyć tą biel, tylko dokładnie z jakimś mocniejszym akcentem, dlatego pomyślałam o tych kilku warstwach krynoliny w różnych odcieniach neonowego różu i taki też róż w pasie :) nie wiem tylko czy w samej talii, czy nieco bliżej linii bioder? jak wygląda ładniej? jak wygląda marabut? :) ten dół ze zdjęcia tak bardzo mi się podoba :) już widzę oczyma wyobraźni tą suknię :):):) tylko do jej oprawy w różach jednak :)

O siateczce na matową lykrę myślałam, ponieważ chciałam aby rękawy (długie) były tylko z tej właśnie siateczki :)

--- Ostatnio edytowane 2018-07-06 14:34:44 przez Milena ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
Już wiem co to ten marabut :)

A szyfonu na wierzchu jedna, czy dwie warstwy? Po pełnym kole?
Świeżynek
i może podpowiesz mi gdzie można kupić takie kwiaty jak na zdjęciu?

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
Pytałam o długość sukni, bo ma znaczenie przy wizerunku. Długa suknia może pomagać, jeśli tancerka chce ukryć jakieś braki w pracy stóp :oczko:
Ale też powoduje że sylwetka optycznie wydaje się cięższa.

A co do szerokości... Koło to stanowczo za mało. Nie wiem, czy zdecydowałaś się na godety z trójkąta, czy odcięcie pod biodrem. Powinno być co najmniej 1,5 koła. Podzielone np. na 6 czy 8 godet albo 3 x 2/3 koła w spódnicy.
I, jak już kiedyś pisałam, nie za wysoko wszyte. Ładniej wygląda i pracuje, ładniej wygląda sylwetka, jeśli spódnica zaczyna się pod biodrem.

:)
Pamiętaj, że wszystko co piszę to moje niefachowe i niezawodowe porady. :)
Pochwal się efektem.
Tańczycie w fts czy ptt?
Pogromca spamerów
fachowej porady w tym temacie moze udzielic Czeremcha :)
Świeżynek
Jak suknia będzie gotowa od razu wrzucę zdjęcia ☺️ Dziękuję bardzo za tyle pomocnych rad ☺️
córka tańczy od roku w fts, wcześniej kilka lat w ptt ☺️

Świeżynek
DZIĘKUJĘ ☺️
Świeżynek
DZIĘKUJĘ ☺️

11 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.