Stara Gwardia
![]() |
|
Tak, poszerzałam w biuście tymi wstawkami pod pachą. Podszewkę też musiałam poszerzyć.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Raz tylko szyłam spódnicę z papavero i również było z nią sporo problemów. Sukienka bardzo ciekawa. Krata niestety jest nieprzychylna dla szyjących trzeba bardzo uważać na to aby idealnie zgrywała się na połączeniach.W przypadku tej sukienki na samym przodzie bardzo rzuca się to w oczy, Zwróć na to uwagę , następnym razem szyjąc z kratki. A tak poza tym podziwiam ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Evciu!
Po prostu wybrałaś fason, który raczej dyskwalifikuje kratę z powodu szczypanek. Ale i tak wygląda to nadspodziewanie dobrze! ![]() Kto się będzie przyglądał, czy deseń jest zgodny w odcięciu? Poza nami - świrami? ![]() A swoją drogą - fajna wełenka, fajnie wybarwiona. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ITA szczerze mówiąc, sama wcześniej nie zwróciłam uwagi na to niedopasowanie. Kiedy przeczytałam Twój komentarz, przyjrzałam się sukience raz jeszcze i się zdziwiłam, że tak wyszło. Tak się starałam kroić, żeby dopasować wzór, a tu
![]()
Też tak sobie pomyślałam-może nikt nie zauważy ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tkanina śliczna,lubię pastele i cała sukienka również bardzo ładny.
Gratuluje Ewciu,bo sukienka wyszła całkiem ekstra. Ja też nie jestem 'dopasdowana " do modeli z papavero. Szyłam jeden raz bluzkę - z elastycznej dzianiny a mimo to rozmiar był nie dla mnie. Oddałam koleżance z forum ![]() Po jakimś czasie skusiłam się z nowu na spódnice ołowkową - niestety tu dopasowana ok,tam zbyt mocno że az trzeszczy a tam wisi ...leży już półtora roku w pudle, nie będę poprawiać ,wyrzucę... I mimo,ż e mam wydrukowanych kilka modeli,nie będe już szyć z papvero. Zdecydowanie wolę Burdę a ostatnio nawet Dianę ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Evcia też szyłam kiedyś sukienkę zpapavero, wymiary moje zgodne z tymi z tabelki i w biodrach wyszła za wąska, musiałam kombinować i wszywać tkaninę (swoją drogą fajnie to na końcu wyglądało) ALE papavero mimo wszystko lubię. Teraz szyłam dwie sukienki z dzianiny i obie leżą bardzo dobrze. Zdecydowanie nie wszystkie wykroje im wychodzą ale niektóre są bardzo OK i jestem zadowolona ![]() Mimo wszystko moim zdaniem sukienka wyszła Ci pięknie! Widać, że się przykładasz do szycia i robisz to bardzo starannie. Aż miło popatrzeć ;] ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Prawdą jest, że Papavero ma sporo ładnych modeli, ale boję się, że zepsuje materiał. Kupuje właśnie fajną kratę (co mnie tak ciągnie do tej kraty :mysli
![]() Bardzo dziękuję za wszystkie pochwały ![]()
Z Diany jeszcze nie szyłam. Muszę kiedyś spróbować. Też wydrukowałam sobie z Papaevero kilka modeli, i pewnie dłuuuugo poleżą. Może kiedyś dopasuję się do ich wymiarów ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Moja pierwsza spódniczka na gumie. Materiał to dzianina (podobna do punto ale ponoć ta się nie mechaci-pożyjemy, zobaczymy).
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
git majonez ![]() piękny kolor ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.