21 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Pisałam już ,że jestem niezorganizowana i chaotyczna!
No to dzisiejszy dzień dowaliłam sobie znowu roboty. Wzięło mnie na krojenie. Mam skrojona sukienkę z różowej elastycznej dzianiny + pasek i przygotowana tkanina na kwiat spódnicę i bluzkę z z czerwonej bawełny w łączkę, spódnicę z niebieskiego kreponu w łączkę i przygotowałam do podwiniecia spódnicę z bordowego sztruksu z domieszka laycry. Upadłam na głowę????? Kiedy ja to zrobie wszystko skoro nie mam czasu wykonczyc poprzednich robótek??? Ale wiecie czemu mnie tak naszło? Siadł mi komputer i tylko czasami mogę wprosić się do siostry na chwilę... a generalnie nie mam na czym pisać. Musze rozejrzec sie nad jakims ... ale w międzyczasie może cos uszyję w końcu do końca ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Kora ja szyję równocześnie (chyba upadłam na głowę) 2 sukienki. Efekt jest taki, ze nie mam ani jednej ani drugiej. Wrrr... ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A cóż to za szalony dzień
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nawet szalony ciąg mam Marzenko... ![]() Uszyłam już komplet czerwony i spódnicę z żorżety czarno turkusowej. Czekam na dobrą pogodę by się ubrać. Jeszcze mam sporo do szycia ale teraz chyba wezę się za sukienkę choć w sukienkach chodzę dość rzadko. Wolę spódnice lub spodnie. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
aj aj na tej spódnicy wzór ...boski... cudo takie lubię.
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
No kochana idziesz (znaczy szyjesz) jak burza!! Bardzo wdzięczny komplecik wyszedł (ah te kropki!) a wzorek na spódnicy i mi przypadł do gustu ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Trochę ci zazdroszczę
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziewczyny to jakiś szał mnie ogarnął,nie ukrywam.
Ale dzięki temu coś się dzieje u mnie pozytywnego ![]() Już w ogóle nie planowałam zasiadania przy maszynie, a stało się tak,że każdą wolną chwilę wykorzystuję na to co lubię. No i masz.... ![]() Z tym,że moje uszytki są proste,bo ja z racji tuszy - (którą nieznacznie zaczynam tracić) nie noszę żadnych wymyślnych ozdób typu falbanki czy bufki. A to prostactwo nie jest bardzo pracochłonne... kilka godzin w ciągu dnia i zarwanych nocek i mam gotową spódniczkę. Dziś będę zwężać letnią białą bluzkę jaką odziedziczyłam po babci aż strach pomyśleć co z niej zostanie po mojej akcji. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kora, super!
I nawet nie wiesz, jak zazdroszczę Ci tego zapału do pracy, bo mnie ogarnął taki leń, jeśli chodzi o szycie, że brak słów. Nie mogę się do niczego zabrać, a Ty kroisz i szyjesz jak maszyna. Bravo!!!! ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-05-07 07:55:36 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dobrze wiesz Moniko,że jak szybko obecnie działam tak szybko mogę zapaść znowu w letarg i znowu będę tylko podczytywać i wściekać się,że na nic nie mam czasu ani chęci.
Albo rozgrzebię mnóstwo robótek i do żadnej się nie przyłożę.. ![]() Na szczęście to tylko hobby a nie zajęcie z którego się utrzymuję. ________________________________________________________
|
21 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.