Stara Gwardia
![]() |
|
Ty to sama zrobiłaś??? WOW przepiękne aż mnie zatkało ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Bardzo piękne! I pracochłonne!
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak,zrobiłam ją sama ,robiłam przez rok a może nieco dłużej...
To był projekt chyba w "Verenie",nie pamiętam już dokładnie ale pewnie gdzieś ja mam bo w przeciwieństwie do Burdy - pisemek robótkowych nie pozbywałam się jeszcze. Mam jeszcze jedno tak duże 'dzieło' na sumieniu. Zrobiłam pled?koc?narzutę może? z anilany. To robiłam jeszcze dłużej ![]() ale jest już nieco zciochrany. Powinnam zrobić coś nowego,tym bardziej,że mam włóczkę,która idealnie nadawałaby się na podobną narzutę . Może jeszcze kiedyś zacznę robótkę ... ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Podziwiam za cierpliwość. Przez rok robić jedną rzecz - nie będę się wyrażać co by mnie trafiło
![]() Jestem pełna podziwu!!!!!!!!! |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja też podziwiam,kłaniam się nisko. Ja jestem królową projektów niedokończonych ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Piękne te rzeczy, zaraz mi się babcia moja przypomniała, bo ona takie rzeczy robiła. Miałam kiedyś obrus przez nią zrobiony na okrągły stół, cudo, jak Twoje. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No nie robiłam ciurkiem przez rok ![]() ![]() Były momenty przestoju,robiłam inne rzeczy w tym czasie... ale upłynął mniej więcej rok od momentu podjęcia robótki do jej zakończenia. Ja tez mam całe mnóstwo rozpoczętych prac... nie tylko szydełkowych... ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
O matko cuda!!!!!!!!!!!!!!!!!
Te różyczki mnie zachwyciły!! Podziwiam i chylę czoła przed takimi dziełami. Coś wspaniałego! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziewczyny i chłopki czy znacie metodę ozdobnego wiązania kokard?
Kiedyś rozpracowałam to ale niestety czas robi swoje,zapomniałam zupelnie a chodzi mi o to by zawiązana kokarda miała taki supeł jak ma muszka Coś takiego chcę uzyskać jak na tym zdjęciu KLIK ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kora, do wiązania kokardy mozna sobie wyciąc z tektury takie cos w kształcie litery U - takie jak na obrazku, który dołączyłam.
Bierzesz tasiemkę czy wstążkę i zawijasz na tej części szerokiej, a potem ściągasz na tą częśc gdzie jest przerwa i tam możesz zawiazać kokardę. I wystarczy sciągnąc z tektury i uformowac tak, jak sie chce. Im szersza tasma czy materiał, tym większe U powinno być. Dzieki temu kokarda wychodzi równo. --- Ostatnio edytowane 2011-05-09 18:29:53 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.