Wersja do druku

12 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12 >

Stara Gwardia
Ja się powoli rozszywam na niej :) jest super. Na tyle że puszczam w świat Silverkę.
Stara Gwardia
A i policzyłam. Mam 7 dodatkowych stopek bo ktoś pytał o to. Ja na razie uszylam torbę (znośnie poradziła sobie z kilkoma warstwami jeansu) oraz skrocilam chustę i troszkę poszyłam gadzetow chustowych. Plus naprawa spodni męża i córki i jednej sukienki. Brakuje mi jednak cały czas regulacji docisku stopki. Czasem maszyna nie jest mądrzejsza ode mnie (ale tylko czasem). Za to dołączone do maszyny igły to straszny badziew.

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrzyni Krawiectwa
No to ja jestem jakaś inna, bo w ogóle nie reguluję docisku. Jak pisałam nieraz - kompensuję to zmianą długości ściegu i to też świetnie działa :-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stały Bywalec
Ja także odczułam brak regulacji docisku stopki, ale w razie czego mam jeszcze swojego poczciwego Łucznika 884, w którym docisk można zmieniać :) Zgadzam się, że dołączone igły to porażka. Dobrze, że można łatwo i tanio kupić w pasmanterii. O stopki ja pytałam i nie wiem dlaczego wtedy naliczyłam mniej. Mam 7 dodatkowych plus ta standardowa zamontowana od razu przy maszynie.

Co do szycia cały czas się uczę tej maszyny, ale wszystko działa sprawnie. Ja jednak przerzuciłam się na dołączony do zestawu dodatkowy bolec i górną nić mam w pionie. Jakoś tak mi wygodniej, coś tam z tyłu w poziomie mało miejsca, a po odchyleniu spadały mi szpulki.
Ja także odczułam brak regulacji docisku stopki, ale w razie czego mam jeszcze swojego poczciwego Łucznika 884, w którym docisk można zmieniać :) Zgadzam się, że dołączone igły to porażka. Dobrze, że można łatwo i tanio kupić w pasmanterii. O stopki ja pytałam i nie wiem dlaczego wtedy naliczyłam mniej. Mam 7 dodatkowych plus ta standardowa zamontowana od razu przy maszynie.

Co do szycia cały czas się uczę tej maszyny, ale wszystko działa sprawnie. Ja jednak przerzuciłam się na dołączony do zestawu dodatkowy bolec i górną nić mam w pionie. Jakoś tak mi wygodniej, coś tam z tyłu w poziomie mało miejsca, a po odchyleniu spadały mi szpulki.
Hehehe szyjemy tak samo :D też na bolcu i też zniezawodną 884 w odwrocie ;)
Mam pierwszy problem z singerem. Nie działa mi boczne pokrętło do ręcznego podnoszenia i opuszczania igły. Dodam, że nic szczególnego się nie stało, szyłam jak zwykle i w pewnym momencie chciałam opuścić igłę pokrętłem (przez kilka warstw materiału 3-4, ale wcześniej już szyła grubsze rzeczy) i w pewnym momencie igła po prostu przestała reagować. Teraz podczas kręcenia nie wyczuwam tego klasycznego oporu, igła ani drgnie. Ktoś się orientuje, czy to jakaś poważna usterka?
Wygląda no to, że sprzęgiełko od koła było nie dokręcone i się poluzowało.
Możesz to naprawić sama, choć trzeba będzie troszkę rozbebeszyć maszynę.
Niechaj lepiej się wypowiedzą spece - Bogdan, Myszek - bo w tych nowoczesnych maszynach trzeba zdejmowoać górną obudowę. Ale to nic strasznego! :)
https://www.facebook.com/Zibiasz

12 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.