24 strony: < 1 2 3 4 5 6 7 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Super początki - fajne czapki z kominami, bluzka-wygodniczka i torebka (czyli chyba wszystko ![]() ________________________________________________________
http://magdiczka.blogspot.com - moje zmagania z blogowaniem i szyciem ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Extra ta bluzka pierwsza... chyba stworze coś podobnego.
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki
![]() Następna będzie sukienka do zwężenia, już nawet rozprułam oryginalne szwy po owerloku. Zrobione elastycznymi nićmi, trochę mi ta operacja zajęła ![]() Bluzka doczekała się jeszcze ściągacza na dole, bo uznałam, że jest za krótka - akurat się idealnie komponuje z zawijanymi rękawami ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
FF brawo! jak to są początki to strach się bać co będzie dalej! świetnie te twoje uszytki. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Changela, dziękuję
![]() A jeśli chodzi o kolejne rzeczy, to, że tak powiem, sobie uszyłaaaaam, że niech mnie... Zwężałam tę nieszczęsną sukienkę z kieszeniami, byłam pewna, że wszystko dobrze, zakładam na siebie, a tam jedna kieszeń wyżej, druga niżej ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja zrobiłam bezmyślnie wykrój bluzki na ramiączkach. Przyłożyłam na papier wypraną bluzkę dzianinową, odrysowałam ją dodając 1cm na szwy, skroiłam, zrobiłam fastrygę i mierzę ......a ona za ciasna! No co jest myślę...ratowałam ją dodając dwa paski z innego koloru dzianinki, jeszcze mi wykończenia zostały. Okazało się, że nie pomyślałam o tym że moja koszulka, od której robiłam wykrój po nałożeniu rozciąga się, a dzianina,z której skroiłam nową bluzkę nie ma takich super właściwości :/ Ale zakombinowałam i jeszcze zostało jej wykończenie ![]() ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na dobry koniec zimy - dwustronne rękawiczki do kompletu komin+czapka z pierwszego postu
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jaaa, te rękawiczki są super!!! ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajne! Cieplutkie ![]() ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
24 strony: < 1 2 3 4 5 6 7 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.