30 stron: « < 24 25 26 27 28 29 30 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja już nie wiem co pisać,po prostu cudna.Widać ile pracy kosztowała.Czlowiek szyje coś takiego ,namęczy się,nawyzywa,że już nigdy więej takich zleceń nie weżmie i w tedy przychodzi klientka po odbiór sukienki,oczka jej się błyszczą,buzia się nie zamyka(same pochwały och! i ach!),i co wtedy robimy? po prostu stwierdzamy,że najbardziej lubimy takie wyzwnia i szyjemy następną sukienkę,i następną i znów się zarzekamy ,że nigdy więcej i tak w koło...ale ja to uwielbiam.
![]() ![]() |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Honia , bardzo trafnie to opisałaś !! W moim przypadku dochodzą jeszcze nerwy, szczególnie przy pierwszej przymiarce sukienki. Ale kiedy widzę ,że wszystko jest w miarę dobrze , to jest taka ulga i chęć do dalszej pracy. A rzeczywiście największą nagrodą jest zadowolona i uradowana klientka i widok uszytej sukienki.... Człowiek ma wtedy wewnętrzną satysfakcję, że "oto tymi ręcami" wyczarowałem z kawałka materiału fajną kieckę i chce się szyć następne.
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
A ja powiem wszysto jest brrrzydkie fuj...
żartowałem ![]() Wojtek dobijasz mnie tą perfekcją, reszta opini to na telefon Pozdrawiam ________________________________________________________
Artur
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
A ja miałem szycie w ekspresowym tempie dla klientki, która wyjeżdżała na urlop. Taka szyfonowa sukieneczka, akurat na obecne upały, gdzieś na wieczorne wyjście. Prawda, że słodka !!
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
świetne super bomba cudowne....
Piękny zestaw chromatyczny-kolory ziemi To mi sie naprawdę podoba ![]() ________________________________________________________
Artur
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Cieszy mnie, Arturze, że podoba Ci się ta sukieneczka, mnie też, nawet baaardzo ! Takie ciuszki szyję z wielką przyjemnością.
A poniżej świeże szycie, taka kolorowa sukienka dla klientki w średnim wieku. Był spór co do koloru tej szarfy w talii, ja chciałem pod kolor sukieneczki paseczek różowy , ale dziewczyny przegłosowały mnie i jest biały, według mnie taki sobie. I jeszcze jedno, klientka chciała sukienkę wąską typu ołówkowego, ja się uparłem na szeroką, wykroiłem z półklosza. Niech ta spódnica faluje, niech tego materiału będzie dużo, bo moim zdaniem jest ładny i tak chyba lepiej. |
|
Stara Gwardia
|
|
Masz rację, pasek w talii wyglądałby lepiej w kolorze sukienki. I z falującą spódnicą też masz rację ![]() ________________________________________________________
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
...wieś tańczy i śpiewa...
pasek okropny i do tego potęguje wrażenie jakby nie było biustu, do tego optycznie skraca talię i strasznie wydłuża dół dla mnie jeśli już musi być pasek to tylko i wyłącznie z tej samej zasadniczej tkaniny dół spódnicy nie za bardzo- tu zgodziłbym się z "ołówkową" i długości do kolan ogólne wrażenie nie za bardzo, ale to tylko moja opinia Pozdrawiam ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przyjemne kolorki na tej sukieneczce.Olowkowa też była by fajna, Artur jak to Artur,mozna przywyknąć do sposobu jego wypowiedzi,jednak ja czekam na wielki pokaz autorstwa Artura.
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
A mnie podobałby się pasek na przykład czarny
![]() |
30 stron: « < 24 25 26 27 28 29 30 >
Wątek jest zablokowany.