Świeżynek
![]() |
|
Hej, ja wlasnie kupilam Łucznika Lidie 2016 i jestem zadowolona
![]() Lidia szyje "sama" i nie sprawia mi (poczatkujacej) problemow, ale mysle, ze jest stosunkowo glosna. Chociaz te motylki, ktorymi jest zadrukowana troche rekompensuja ![]() Moze trywialne, ale powtarzam za radami z innych forów- jak kupujecie maszyne, to upewnijcie sie, ze instrukcja jest w jez. polskim (ja bez instrukcji nie umialabym nawet nawlec igly ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam.Jak się cieszę, że jest takie forum.Potrzebuję porady w sprawie maszyny .Siostra krawcowa poleciła mi ARKĘ RADOM 653 ale ona mi się nie podoba .Wiem ,wiem ,maszyna ma szyc a nie sie podobać.Jednak ja zdecydowałam dołozyc pare zlotych i teraz tylko dwa modele do mnie przemawiaja .
ARKA RADOM JL 9050 L ARKA RADOM JL 9070 L Doradzcie dziewczyny czy nie porywam się z motyka na słonce ? Moze powinnam pozostac przy modelu Arki 653.? A moze macie jakies propozycje dla mnie ? Cociaz ja tak bardzo napaliłam sie na te Arki JL .Czy to dobra inwestycja ? Błagam pomózcie w wyborze bo do konca miesiaca muszę ja miec Tak postanowiłam ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Czyżby nikt nie posiadał takiej maszyny
![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Witaj Iloneczko!!!Maszyna prezentuje się nieżle,recenzje też dosyć przychylne.Nie napisałaś nam do jakiego szycia potrzebujesz maszynę...Jeśli jesteś początkującą osobą to jak najbardziej ok,jeśli masz w planach duże wyzwania a może i pracę zarobkową warto by było zainwestować w sprzęt...
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ojej jak miło że ktos odpisał .Ale się cieszę
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Iloneczko będziemy pomagać,uczyć,stresować się przy szyciu razem z Tobą!!!Uważam,że na pierwszy początek maszyna ok dobrze ją przetestuj w sklepie,a jak już zarobisz na popraweczkach kupisz sobie jeszcze lepszy sprzęt.Powodzenia i bierz się do roboty bo na zdjęcia czekamy!!!
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam Na wstępie chce sie pochwalić ,bo własnie dzis dostałam maszyne
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Tylko współczuć... Tak na czuja - coś ze sprzęgłem?
A synowi na drugi raz ręce związać do tyłu. Albo zaszyć mu je w kieszeniach. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Sprzęgło odpada (chyba ) Rozebraliśmy i jest ok.Mąż elektryk usterki nie znalazł.Natomioast ono działa jak sie przelączy na nawijanie szpulki.Kęci nawijacz i po zwolnieniu pedała , zatrzymuje sie Natomiast w przypadku przełaczenia na szycie , nie da sie zatrzymac.Co ciekawe oprócz odłączenia z prądu , maszyne zatrzymuje tez przesunięcie nawijacza na pozycje nawijania.Wtedy maszyna staje.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
przemaglować synka, co i w jakiej kolejności dotykał.
Moi też mi się czasem do maszyny dobierają, choć mają zakazane, i zawsze są zadziwieni, że wiem o tym, że majstrowali - w ich przekonaniu zostawili maszynę taką jaką zastali ![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.