21 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Swietnie Ci wyszla ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Tak,tak ładniutko wyglądasz i masz przesympatyczną bużkę!!!Oby tak dalej!
|
|
Stara Gwardia
|
|
Świetna bluzeczka aż dziw że to z pościeli świetnie w niej wyglądasz
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Byłam na targu w sobotę i takie bluzeczki z falbankami i wszytymi gumeczkami w biuście kosztowały 60 zł! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Mam małą zagwozdkę - chcę sobie uszyć sukienkę dopasowaną z granatowej satyny (nie rozciągliwa) - niby na ślub bo dostaliśmy zaproszenie, ale na 9 lipca więc raczej się nie wyrobię
![]() Tylko miałam problem przy zrobieniu wykroju bo wymiary mam 92/77/104 - czyli biust rozmiaru 40 a talia i biodra 42. Ogólnie brak mi doświadczenia z przerabianiem wykroju, więc zrobiłam wykrój papierowy na rozmiar 42 - mam juz poupinane i odrysowane na materiale, i dzisiaj bym powycinała ale nie mam pewności czy będę umiała potem dopasować. Poniżej sukienka - moja miałaby być przed kolano (mam mało materiału ![]() Co sądzicie? jest sens próbować - wiem że na ślub się nie wyrobię ale kiedyś się przyda (na sylwestra? ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-06-28 12:48:45 przez sallma --- |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Oczywiście, że jest sens ![]() Tylko, że jeśli chodzi o wykrój to ja bym zrobiła inaczej. Robisz jeden wykrój z dwóch rozmiarów. Ja zaczęłabym od wykroju w rozmiarze 40, ponieważ na biuście zawsze było mi trudniej dopasować... tak więc góra w rozmiarze 40. Dolna część sukienki natomiast (przerysowując od góry) nadal w rozmiarze 40, a na wysokości jakoś 5-10 cm nad talią zaczyna się lekko przechodzić na rozmiar 42. Jak coś zawsze łatwiej manewrować na biodrach niż na biuście, a i po wykroju sukienki widać, że "grzebanie w staniku" ![]() No i tkanina... jeśli jest napisane, że domieszką elastyny to trzeba uważać, by się właśnie w bioderkach za ciasno nie zrobiło podczas siadania... dopasowywać sukienkę na siedząco ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-06-28 14:16:58 przez joan --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
No właśnie zrobiłam też wykrój papierowy na pasek na biust w rozmiarze 40, i zrobię wykrój górnej części w rozmiarze 40 i nakleję na ten wykrój w rozmiarze 42, dopasuje jedno do drugiego i powinno chyba wtedy pasować
![]() kurcze mam nadzieje ze uda sie ta sukienka mimo że materiał mam nie rozciągliwy ![]() wielkie dzięki za wskazówki joan ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
sukieneczka śliczna, życzę powodzenia w szyciu.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
satyna jest trudnym materialem i wg mnie powinny go nosic osoby o idealnej figurze zwlaszcza jezeli ciuch ma byc dopasowany
prosze sie nie gniewac,jesli kogos obrazilam ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Ale roksanitko ja mam idealna figurę tyle że nie w rozmiarze 36
![]() ![]() Jednak zarzucam szycie tej sukienki, bo na bank nie zdążę i za dużo kombinowania, a teraz by mi się przydały spódniczki do noszenia i chyba na tym się skupię ![]() |
21 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.