21 stron: « < 9 10 11 12 13 14 15 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
droga czeremcho tak się składa że za ciasna gumka nie służy i osobie szczupłej bo się niemiłosiernie wrzyna w kości.
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
No tak, ja już zapomniałam co to kości ![]() ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Nareszcie mogę coś wrzucić, a wszystko dzięki Korze
![]() Zamówiłam u niej śliczną kaszmirową chustę, z myślą o tym żeby jakoś sprytnie coś z niej uszyć - zainspirowana bluzkami orientalnymi madebykate ![]() ![]() Wykrój wzięłąm z minimalistycznej tuniki papavero - tylko trochę skróciłam, za duzo szycia mnie było, tylko mam problem z obrębieniem brzegów. Najpierw podłożyłam i przeszyłam ściegiem ozdobnym (takie jakby połączone uśmieszki z zygzaków), ale koszmarnie się układało, potem nastąpiły dwa wieczory prucia. ![]() ![]() Może macie jakieś sugestie jak sobie poradzić z tym fantem? Może teraz podłożyć i przeszyć ściegiem prostym? albo tylko brzegi overlockiem? ten sam problem jest z dekoltem. Najlepiej chyba wykończyć go pliską ze skosu, tyle że mi zostało mało materiału i jak jeszcze pokroje go ze skosu to bede musiała pozszywać 5-10cm kawałki, pozatym nigdy nie wykańczałam dekoltu i boję się że spapram sprawę. Lamówka odpada ze względów estetycznych - jakoś mi się nie podoba wizja błyszczącej lamówki do takich pięknych wzorów. Na razie jest jak jest - czułam potrzebe uszycia tej bluzeczki z tej chusty jak najszybciej żeby zabrac ją na urlop ![]() Poradźcie coś proszę! A przy okazji mąż namówił mnie żebym zgłosiła bluzeczkę do Łucznikowego konkursu o tematyce orientu. Stwierdziłam że może majstersztyk to nie jest ale w sumie czemu nie ![]() I bluzeczka wygląda w rzeczywistości lepiej niż na zdjęciach ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
jakie pomyslowe
co do dekoltu ja nie raz robie tak niekoniecznie musi byc to taka sama tkanina z ktorej sie uszylo,zwlaszcza,ze zostaje tylko odrobinka doszywam do prawej strony,wywracam na lewa i stebnuje,a no i brzeg obrzucam obowiazkowo ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Dekolt to bym wykończyła pliską ze skosu tak jak Roksanitka, czyli pliska złożona na pół, przyszyta po prawej stronie, wywrócona i schowana tak, żeby na prawej stronie nic nie było widać (coś jak obłożenie), ale boki jedynie bym nieco "przystrzygła" i strzygłabym tak do skutku, fajnie to wygląda ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Administrator
![]() |
|
Fajna!! Wzór na tkaninie obłędny ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ale piękna chusta!
A co do wykończenia - to jak u przedpiśczyń - obłożenie po lewej stronie z innego materiału. Dasz radę! Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Śliczna bluzeczka wyszła z chusty piękny wzór
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kasiu bluzka wyszła fantastyczna.
Ja jako początkująca kupiłabym bawełnianą gotową pliskę czarną lub w odcieniu rudości i nią wykończyła lub podszyła innym materiałem jak radzą dziewczyny. ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Rośnie mi stosik uszytków które chcę poprawić ale jakoś nie umiem się wziąć za to - wolę coś nowego
![]() To bluzka którą szyłam na urodziny mojej Mamie - emerytowanej krawcowej ![]() Strasznie się bałam że nie będzie pasować, ale wyszło nie źle i mama nawet się zmieściła ![]() Bluzeczka satynowa z wykroju papavero, z odszyciami których by mi się nie udało odszyć bez pomocy Trinny ![]() A tak wygląda bluzka na modelce ![]() |
21 stron: « < 9 10 11 12 13 14 15 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.