Wersja do druku

21 stron: 1 2 3 4 5 6 7 > »

Stara Gwardia
Hej hej.
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki mojego żakietu, którym się już szumnie na forum chwaliłam :)
Żakiet uszyty jest z bawełny z domieszką lycry (bardzo dobrze szyło się z tego materiału). Koszt wykonania wyniósł 11,25 zł za materiał (1,5 m) i niecałe 3 zł za guziki.
Mama pożyczyła mi owerlok więc szwy są w miarę ładnie obrzucone (w miarę bo diabelska maszyna czasem nie chciała współpracować)
Jest to model z Burdy 2/2011 model 108B z szycia krok po kroku :)
Dzisiaj byłam w nim w pracy i całkiem wygodny :)

--- Ostatnio edytowane 2011-04-19 19:17:47 przez sallma ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
A tutaj jeszcze dorzucam fotki kamizelki uszytej też z wykroju burdy 7/2010 model 102
LINK do pierwowzoru. Niestety po pierwszej przymiarce stwierdziłam że nie chcę takiej lużnej i wolę dopasowaną, więc zszyłam po bokach, i zrobiłam zaszewki pod biustem i od pachy do biustu i jest dopasowana :) no i zrezygnowałam z kieszonek
Została uszyta ze starych spodni jeansowych mojego męża :)

Dalsze zdjęcia to torebka - worek, szyta na szybko (wykończenie pozostawia wiele do życzenia).
Jak mama wygrzebała mi starą spódnicę (taką babciową na gumce) którą od kogoś dostała i zobaczyłam tego przepięknego pawia to wiedziałam że musi być z niego torebka - worek :)
denko usztywniłam taką wkładką z torby ekologicznej (usztywniającej dno), bo 2 warstwy grubego matriału z fizeliną nie dawały rady.

jak znajdę zdjęcia sylwestrowej torebki którą szyłam dla mamy to wrzucę fotki.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Kamizelka jest rzeczywiście fajniejsza, kiedy dopasowana. A torba z pawiem super. Unikatowy wzór, drugiej takiej na pewno nie spotkasz u koleżanek. Zakiet tez fajny. Ja też lubię szyć i nosić bawełnę z lykrą. Nie wiem, czy dobrze widze, ale mam takie wrażenie, że prawy rękaw ma zakładkę na szwie - a może to zagięcie materiału i na zdjęciu tak wyszło?
nie była planowana ale już nie miałam siły pruć, zostawiam to do poprawy w przyszłości - (2 razy marszczyłam i przyszywałam ten rękaw bo za daleko od marszczenia na ramieniu przeszyłam i wyglądało tragicznie
Świeżynek
Wow za uszycie żakieciku pełen podziw, ja raz szyłam na podszewce i nigdy więcej ;p
Ale coś mi tutaj z rękawami nie pasuje, dziwnie się marszczą pod pachą, i chyba ciut za szeroko w barkach..
:))
Stara Gwardia
niestety nie opanowałam jeszcze dopasowywania tego co szyję pod siebie... ale może kiedys :)
a żakiet jest w wersji łatwiejszej - bez potrzewki :)
Stara Gwardia
podoba mi sie:D:D:D
Stara Gwardia
Oj, a ile razy mi sie przyszyło. Każdy, kto szyje, wie i rozumie. brawo za odwagę, uszyc żakiet to nie jest takie hop-siup.
Łatwiej dopasować rzeczy mając manekina na miarę. Tylko trzeba uważać jak się go robi, mój na przykład ma tak spłaszczony biust, że jak uszyłam na nim bluzeczkę, to musiałam ją oddać :) Ale może i lepiej się stało, bo obdarowana osoba wygląda w niej milion razy lepiej niż ja :)

Ale generalnie wyrazy podziwu, że postanowiłaś zmierzyć się z tak trudną materią. Też już szyłam żakiet i to naprawdę ciężki kawałek chleba...

21 stron: 1 2 3 4 5 6 7 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.