Wersja do druku

21 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Stara Gwardia
Żakiet bardzo fajnie ci wyszedł znam ten krój bo szyłam sobie taki sam,torba naprawdę unikalna a kamizelka mi się bardzo podoba :):):)
Stara Gwardia
Kasiu droga, dzięki za podsunięcie rewelacyjnego pomysłu na przerobienie dżinsów mężczyzny! Takie kamizelki podobały mi się zawsze, a nigdy ich nawet nie przymierzałam. A mój chłop schudł 30 kg odkąd przestawił się z posiłków mamusi na moje jedzenie i mam teraz z 15 par za dużych spodni dżinsowych. Niektóre nigdy nawet nie założył, albo miał na sobie raz i przechodził na rozmiar mniejszy. Dręczyła mnie wizja szafy pełnej dżinsowych spódnic, a tu proszę - kamizelka mi wpadła w oko :):) Taka dopasowana jest o wiele seksowniejsza, bardzo Ci pasuje. Szyj, szyj - może się jeszcze czymś zainspiruję ;)

--- Ostatnio edytowane 2011-04-19 23:44:49 przez Mrufka ---
Administrator
Kasiu szyjesz świetnie! Żakiet to mój faworyt :) Fajny kolor i krój.
Kamizelka po przeróbce jest świetna. Sama też bym ją napewno dopasowała bo nie lubię takich luźnych.
Torebka nie jest w moim stylu ale bardzo podoba mi się sposób wyeksponowania wzoru :]

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Kamizelka wyszła rewelacyjnie,zawsze takie lubiłam.
Doceniam Twój sukces w szyciu żakietu Kasiu.
Każdy kiedyś zaczyna i na naszym forum nie raz czytałam już
'praktyka czyni mistrza'.
Błędy jakie widzimy i poruszamy są pomocne i budujące .
Następny będzie jeszcze doskonalszy.
Brawo Kasiu:D
Skąd Ty wzięłaś taki fajny materiał na torebkę !?
Stara Gwardia
Juli - na pewno żakiecik wyjdzie Ci pierwsza klasa - polecam bo po uszyciu poprostu duma rozpiera :) A materiał na torebkę mam od mamy która dostała kiedyś od takiej pani spódnicę na gumce właśnie z tego materiału. A że czasem szperam w jej zapasach to udało mi się takie coś wynaleźć.

Gapa - ja się zdecydowałam na szycie żakietu bo był opisany krok po kroku z obrazkami w burdzie.

Teraz szyję sukienkę - dłuższą tunikę z białego materiału kreszowanego z haftowanymi kwiatami. Miała być krótka bluzeczka, ale jak uszyłam górę to stwierdziłam że będzie idealna do sukienki takiej samodzielnej i do jeansów jako tunika.
Problem miałam wczoraj taki że chciałam na szybko uszyć dół, a wykroju nie miałam - a czułam presję żeby do piątku skończyć. Więć cośtam pozaznaczałam na oko, porobiłam zaszewki, pozszywałam to tu to tam, i... potem godzinę prułam, łapki mam pocięte od wyrywania nitek :) zaszewki źle zaznaczyłam i mi się nie pokryły z zaszewkami góry, no i rozeszła mi się trochę podszewka z wierzchnią warstwą materiału.
Jednak nie da się tak na szybko i na oko uszyć - przynajmniej bez doswiadczenia w moim przypadku :) wiec wrzuciłam na luz, sukienkę bedę na spokojnie szyć po świętach, a wczoraj wzięłam się za króliczka (a właściwie króliczkę) dla siostrzenicy :)
Administrator
Sallma tak to jest jak się człowiek spieszy i "czuje" presję. Skąd to znam. Ale postanowiłam sobie, ze nie będę szyć na siłę tylko wszystko na spokojnie, starannie itd. Właśnie zabrałam się za letnią sukienkę w grochy.

Stara Gwardia
Jak mówią - co nagle to po diable :) Byłam kiedyś niecierpliwa, ale już się wyleczyłam (prawie:)). Cierpliwość popłaca zdecydowanie.
Racja, racja ale z drugiej strony człowiek bardzo chciałby mieć ciuszek JUŻ :)

21 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.