Stara Gwardia
|
|
Żakiet bardzo fajnie ci wyszedł znam ten krój bo szyłam sobie taki sam,torba naprawdę unikalna a kamizelka mi się bardzo podoba
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kasiu droga, dzięki za podsunięcie rewelacyjnego pomysłu na przerobienie dżinsów mężczyzny! Takie kamizelki podobały mi się zawsze, a nigdy ich nawet nie przymierzałam. A mój chłop schudł 30 kg odkąd przestawił się z posiłków mamusi na moje jedzenie i mam teraz z 15 par za dużych spodni dżinsowych. Niektóre nigdy nawet nie założył, albo miał na sobie raz i przechodził na rozmiar mniejszy. Dręczyła mnie wizja szafy pełnej dżinsowych spódnic, a tu proszę - kamizelka mi wpadła w oko
![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-04-19 23:44:49 przez Mrufka --- |
|
Administrator
![]() |
|
Kasiu szyjesz świetnie! Żakiet to mój faworyt ![]() Kamizelka po przeróbce jest świetna. Sama też bym ją napewno dopasowała bo nie lubię takich luźnych. Torebka nie jest w moim stylu ale bardzo podoba mi się sposób wyeksponowania wzoru :] ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kamizelka wyszła rewelacyjnie,zawsze takie lubiłam.
Doceniam Twój sukces w szyciu żakietu Kasiu. Każdy kiedyś zaczyna i na naszym forum nie raz czytałam już 'praktyka czyni mistrza'. Błędy jakie widzimy i poruszamy są pomocne i budujące . Następny będzie jeszcze doskonalszy. Brawo Kasiu ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
oooo żakiet super ![]() ![]() Skąd Ty wzięłaś taki fajny materiał na torebkę !? ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Przede mną jeszcze daleka droga do żakietów
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Juli - na pewno żakiecik wyjdzie Ci pierwsza klasa - polecam bo po uszyciu poprostu duma rozpiera
![]() Gapa - ja się zdecydowałam na szycie żakietu bo był opisany krok po kroku z obrazkami w burdzie. Teraz szyję sukienkę - dłuższą tunikę z białego materiału kreszowanego z haftowanymi kwiatami. Miała być krótka bluzeczka, ale jak uszyłam górę to stwierdziłam że będzie idealna do sukienki takiej samodzielnej i do jeansów jako tunika. Problem miałam wczoraj taki że chciałam na szybko uszyć dół, a wykroju nie miałam - a czułam presję żeby do piątku skończyć. Więć cośtam pozaznaczałam na oko, porobiłam zaszewki, pozszywałam to tu to tam, i... potem godzinę prułam, łapki mam pocięte od wyrywania nitek ![]() Jednak nie da się tak na szybko i na oko uszyć - przynajmniej bez doswiadczenia w moim przypadku ![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Sallma tak to jest jak się człowiek spieszy i "czuje" presję. Skąd to znam. Ale postanowiłam sobie, ze nie będę szyć na siłę tylko wszystko na spokojnie, starannie itd. Właśnie zabrałam się za letnią sukienkę w grochy. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Jak mówią - co nagle to po diable ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Racja, racja ale z drugiej strony człowiek bardzo chciałby mieć ciuszek JUŻ ![]() ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.