Wersja do druku

21 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »

Stara Gwardia
Ja zrozumiałam że przyszywała gumkę sciegiem zygzakowym szerszym niz ta gumka, wtedy ona była przymocowana do tkaniny w takim niciowym tuneliku i można ja było ściągnąć :)
Jak już pisałam :) zygzakiem należy przeszyć tak żeby nie przeszyć gumki tylko po obu stronach - żeby była w środku ściegu i potem spokojnie można ściągać gumki - ja zawiązywałam na supełki, później jak się zszyje przód i tył to już nie można regulować :) dlatego ja najpierw zszyłam rzadkim ściegiem żeby ew rozpruć i bardziej pościągać gumki.
Gumki które użyłam mogłyby być nawijane na bębenek bo naprawdę cieniutkie są, ale ja marszczoną górę robiłam tak jak w opisie Burdy było - z doświadczenia wiem że jak sama coś kombinuję to tylko tracę czas i coś zmaszczę i potem i tak wracam do robienia wg opisu :)

Zrobię fotki lewej strony z bliska jak wrócę do domku :)
Stara Gwardia
Ja zrozumiałam że przyszywała gumkę sciegiem zygzakowym szerszym niz ta gumka, wtedy ona była przymocowana do tkaniny w takim niciowym tuneliku i można ja było ściągnąć :)

No Juli trochę lepiej wyszło Tobie zobrazowanie tego co chciałam napisać :)

--- Ostatnio edytowane 2011-05-30 11:43:03 przez sallma ---
Stara Gwardia
:D
Wybacz, nie doczytałam o tym zygzaku, a nawet taką opcję sobie zwizualizowałam, napisałam czy może robiłaś w ten sposób, potem uznałam, że głupotę strzelę, więc skasowałam ;) To w takim razie już wszystko wiem, dzięki :) Udanego urlopu życzę ;)
Mistrzyni Krawiectwa
Kasiu ślicznie wyglądasz w nowej sukience!!!Życzę Ci udanego wypoczynku...no i żebyś uwolniła swoje myśli...od szycia na czas urlopu!!!Pewnie w drodze powrotnej już będziesz projektować i kroić w myślach co???:)
Stara Gwardia
Dzięki Trinny - i masz rację - na pewno już w drodze powrotnej będę kombinowała co uszyc :) juz teraz myślę żeby wykrój zrobić - bo jednak wylatujemy w piątek rano z Monachium ( w czw. wieczorem wyjazd z Wrocka) więc można coś porobić popołudniami :)

I tak jak obiecałam - wrzucam fotki prawej i lewej strony z bliska - w związku z tym ze zdjęcia wgrywają się od końca to na początek prawa strona naciągnięta i zmarszczona i potem lewa :)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Oj, kobieto - nie musiałaś wyciągać z walizki, żeby pokazać jak wygląda ;) Ale dzięki! Wiesz, ostatnio podglądam głównie Twoje ubrania (może ze względu na imię? :P). Cały czas mam ochotę na uszycie takiej kamizelki, jak Ty uszyłaś, ale jeszcze nie wzięłam się za konstrukcję wykroju, bo czasu ostatnio mam tam mało. Dzisiaj zamiast się do egzaminu przygotowywać szyłam spódnicę z kontrfałdami (2 godziny mi to zajęło ze wszystkim, więc źle nie jest). Nie masz może jakiegoś bloga, albo nie planujesz założyć? Właściwie każą rzecz, którą uszyjesz mam ochotą uszyć i dla siebie ;) Więc chętnie zobaczyłabym Cię w formie "blogowej".

--- Ostatnio edytowane 2011-05-30 20:58:27 przez Mrufka ---
Stara Gwardia
Spoko Mrufko - wyjazd odroczony do piątku :) Ale za to już na 100% :D mogę się już pochwalić że jednak zdecydowaliśmy się na wycieczkę na Dominikanę :D Wczoraj już kupiliśmy przewodnik i rozmówki hiszpańskie :)

Jak przeczytałam Twojego posta to aż mi się gorąco zrobiło i nie wiedziałam wczoraj co odpisać hehe
To wszystko co piszesz jest baaardzo miłe :) Czuje że masz podobny styl skoro podobają Ci się rzeczy uszyte przeze mnie :)
Jeśli chodzi o bloga to nie mam i właściwie nie planuję zakładać - nie wiem jak to się robi i wogóle :) Blogi lubię przeglądać bardzo, ale nie wiem czy umiałabym prowadzić. No i wtedy musiałabym dużo szyć żeby mieć co tam pokazywać :) hehe Nie mniej jednak jest mi bardzo miło, ale myślę że do Ciebie mi jeszcze bardzo daleko :) Bo o konstrukcji nie mam żadnego pojęcia, i musiała bym zadzwonic do mamy i zapytać co to jest kontrafałda ;) Na razie potrafię uszyć co nieco wgłębiając się w opisy w Burdzie - chociaż nie zawsze wychodzi.
Może po urlopie zapiszę się na kurs kroju i szycia...
Stara Gwardia
Nie wiem skąd jesteś, ale papavero fajne kursy organizuje, a można się załapać na darmowe godziny nauki ;) Oni chyba gdzieś z okolic Wrocławia są.

Ja tez nie mam pojęcia o konstrukcji - kontrafałdę nawet opisać nie potrafię :P W książce wydanej przez Łucznika jest to fajnie opisane. I cieszę się, że jest Ci miło z powodu tego co napisałam - szczere to było ;) Ja mam nadzieję że na tej Dominikanie nie zostaniesz, bo nie będę miała kogo podglądać. :P

21 stron: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.