10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >
Świeżynek
![]() |
|
Będę próbować, znajoma, która ma też jakiś tam overlock ma mi pomóc. Może ja coś źle robię, ale przeczytałam całe forum o tym problemie i zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakaś wada sprzętu...bo często ten problem właśnie się pojawiał. Jestem ciekawa czy tym którzy mieli taki problem na początku czy udało sie to opanować...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Taaa... szczególnie że do polskich overlocków nie ma części, D3 to wszystko co można dostać, może dlatego że ci igła nie weszła i cośtam jest nie tak.
Inna sprawa, że np. chińskie murzyńskie Merrylocki miały problemowe punkty w naciągaczu napięć, ja to szybko wyrzuciłam kosztem Łucznika 8820D5 właśnie. Może to? ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Świeżynek
![]() |
|
No to pewnie ja coś źle robię...jestem laikiem i muszę się jeszcze wiele nauczyć. A że holeryk ze mnie to za szybko czasami chce coś uzyskać. No cóż, pozostaje mi próbowanie 🙂
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Bardzo lubię umieć ale średnio lubię się uczyć. Szło mi tak źle, że w końcu założyłem ten wątek. Ostatecznie udało się bez wizyty w serwisie.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Cóż,ja w Radomiu zostałam, jeszcze na gwarancji, przyjęta za darmo door to door...Dlaczego miałaby się zrywać nitka jeśli igła jest trudna do założenia,widzisz,a u mnie jest ten problem, i ostatniej już nie ruszałam, bo trafiłam za wątki o igłach do overlocków. Tak więc 720 D5 jest stary model i ten ma chyba krótsze niż standart któryjest dostępny w modelu 820 D5 i mają igly w Galerii Łucznika tzw. Jedynki... Ja teraz będę zmieniać na takie,ale z tego co widzęto Iza i 820D5 mają ten sam model igły. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
And, vide "Merryliryck" that I was hoping...tzn. ...był "chińczyk" zepsuty, bo obok "obsługi" st.- 9 głównie- puszczały tamy i nie dzialo się nic. Nie ma co plątać było , też kupiłam następnie Łucznika 820D5 i szyje pięknie, tylko mnie zapoznał po oddaniu tamtego z systemem igieł. Zresztą starym. ________________________________________________________
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam.
Również jestem właścicielką overlocka z tego wątku. Różnie u mnie z nim bywa... a mianowicie mam chwile że szyje ładnie ale zdarza się przepuszczanie ściegu :/ Mam też problem ze ściegiem 4-nitkowym i obrzucającymi, chyba tylko 2 rzeczy uszyły mi się ładnie, bardzo często mam takie coś że u góry ścieg wygląda ładnie a pod spodem takie jakby pętelki. Z tego powodu kilka miesięcy temu oddałam go do serwisu jeszcze na gwarancji ale po otrzymaniu maszyny okazało się że nieprawidłowo regulowałam ścieg - dałam ją z kilkoma kawałkami różnych materiałów i panowie przeszyli wszystkie, ścieg był bardzo ładnie wykonany. Niestety nie zrobiłam zdjęcia ani naprężeniom ani jak był nawleczony przy igłach. Zauważyłam błędy w instrukcji co do nawlekania przy igłach. Mam więc prośbę do osób, którym ladnie się szyje na tej maszynie aby wolnej chwili zrobić zdjęcia jak nawlekacie maszynę przy igłach? I mam pytanie do autora - czy używasz tylko igieł marki Łucznik? Czy używając innych były problemy ze ściegiem? Niestety nie mam w realu nikogo szyjącego żeby zwrócić się o porady ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie mam tej maszyny, więc raczej nie pomogę. Zainteresowało mnie, że gdzieś w instrukcji znalazłaś błąd, na której stronie i co tam Twoim zdaniem nie gra?
--- Ostatnio edytowane 2023-02-11 08:20:52 przez Fides --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Widzę błąd w instrukcji przy nawlekaniu igieł a dokładnie strona 19. Na obudowie jest coś inaczej więc ja już zgłupiałam może coś źle nawlekam i dlatego mi nie wychodzi
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Oto chodzi? O nawlekania nitek 4 i 3?
![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2023-02-11 09:29:22 przez Fides --- --- Ostatnio edytowane 2023-02-11 09:30:22 przez Fides --- |
10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.