Wersja do druku

31 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »

Administrator
ale słabo im idzie...
uszyłam top typowo letni i dalej nic...
nawet bluzka z falbankami nie potrafiła odczarować wiosny...
Bluzka z Burdy:> ?? Jeśli tak to trafiłaś w 100% w mój gust :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Tak Sus, z Burdy.
Trochę ją zmieniłam - brak zaszewek i tym samym zrezygnowałam z zamka z boku, ponieważ kocham paski - mogłam sobie na to pozwolić :D a druga sprawa do idealnie dopasowanej bluzki trzeba mieć odpowiednią figurę, a u mnie pojawiły się fałdki na boczkach :( a podczas siedzenie nie wygląda to dobrze - stąd modyfikacja :angel:
Administrator
Tak Sus, z Burdy.
Trochę ją zmieniłam - brak zaszewek i tym samym zrezygnowałam z zamka z boku, ponieważ kocham paski - mogłam sobie na to pozwolić :D a druga sprawa do idealnie dopasowanej bluzki trzeba mieć odpowiednią figurę, a u mnie pojawiły się fałdki na boczkach :( a podczas siedzenie nie wygląda to dobrze - stąd modyfikacja :angel:
Kurcze no to jednak dobrze zauważyłam, ze czegoś mi w niej brakowało. Co za sokoli wzrok :D Ale to dobrze że dopasowujesz do siebie a nie "tak jak w Burdzie" :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
dla mnie wykrój z burdy jest bazą, na podstawie której szyję, ale nie zawsze identycznie :D
Stara Gwardia
Burde balans, super ta bluzka! :D :D :D
Super bluzka i czaruje chyba na Kaszubach, bo u nas dzisiaj znowu piękne słońce.:)
Oj Xanti, Xanti, jesteś przewrotną osóbką !!! Na początku swojego wątku piszesz, że szyjesz "zwykłe ubrania". A tutaj prezentujesz nam pięknie wykonane ciuszki!!!
Ostatnia bluzeczka jest super !! Ogromnie mi się podoba i fason , i wykonanie.
Pokaż coś wiecej, pozdrawiam.....
Stara Gwardia
Tuniczka bardzo fajna, piękna dzianina.

Sukienka nr 1 ma piękny krój i pasek :)

A bluzke z falbankami również zaczęłam szyć, wszystko już wykrojonę, ale jakoś boję się za nią zabrać. nie wiem jak przyszyć te falbanki i jak obszyć dekolt. Ja również zrezygnuję z zamka. Materiał z którego jhą uszuję to taka lekko przezroczysta dzianina. Super wyszła Ci ta bluzeczka:)
Stara Gwardia
Wielkie dzięki za miłe słowa!!! :D :D
Wojtek, to prawda, że szyję zwykłe ciuszki!!
Nie mam żadnej super eleganckiej bluzki ani sukienki (jedynie kilka mieszczących się w kategorii ładny, a cała reszta to takie sobie... do latania, na co dzień)
Przede wszystkim szyję z bardzo tanich materiałów, bo wciąż się boję, że coś "skopię" i serce będzie bolało, jeśli będę musiała wyrzucić...

Ostatnio "macałam" jedwab w sklepie i jestem beznadziejnie zakochana....
stąd moje pytanie - czy ktoś kupował już jedwab włoski w Piegatexie (na allegro)
pytam, ponieważ tam metr jedwabiu kosztuje ok. 40 zł, a w sklepie (w Łaziskach) ok. 80 zł/m (Milanówek)
Różnica w cenie ogromna, ale czy i w jakości????
Marzy mi się jedwabna bluzka o uniwersalnym (ponadczasowym)kroju :angel:

31 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.