Wersja do druku

14 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »

Mistrzyni Krawiectwa
Czeremcho - te ceny w Dublinie nie wydają mi się być aż tak tragiczne.
Moją intencją było napisanie, że tu jest właśnie bardzo tanio...

Jeśli jeszcze dodać, że nikt nikomu nie zabrania np. pieczenia ciast we własnej kuchni i sprzedawania ich na targach lub nawet w sklepach... I że tutejszy wariant ZUS /opłat/ to bodaj 4 % od rzeczywistego dochodu, a nie od wyimaginowanych kwot, jak w Polsce...

/Fakt, za każdą wizytę u lekarza trzeba płacić i to już nie jest fajnie... O, właśnie, dla porównania - 49 € za wynajęcie stoiska wewnątrz budynku na dwa dni i 60 € za wizytę u lekarza. To tak, jakby w Polsce płacić 50 zł za stoisko za dwa dni. A rozłożenie małego stolika na ulicy w Opolu kosztuje 21 zł dziennie. Bez dachu nad głową, bez dostępu do prądu itp./

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - chodzi Ci o to, że osoby, które nie wiedzą co trzeba poświęcić, żeby coś zrobić myślą, że to drogo i dlatego pisałaś w ten sposób..? Ja całe życie uważałam, że niewiedza nie usprawiedliwia, więc jeżeli ktoś się nie zna to powie w ten sposób, a ktoś kto wie - ten doceni (często dobrym słowem i pochwałą) i w życiu nie powie, że drogo. Oczywiście - odnosi się to do faktycznego rękodzieła, bo targi nie gwarantują, że z rękodziełem mamy do czynienia.
Uffff dogadałyśmy się. Mam znajomą dziewczynę kompletnego laika mogłaby być moją córką.I przyszła kiedyś do mnie ,żebym zrobiła jej córci sweterek .Gdzieś tam znalazła pomysł na wzór ,fason.Policzyłam włóczkę ,robociznę ,niemalże po kosztach bo wiadomo znajoma, robię w domu ...i na taką maluczką osóbkę pierwszoklasistkę wyszło ok 80 zł.I wiesz co padło z jej ust ? Ale pani Marzenko czemu tak tanio? ja myślałam ,ze będzie drożej...
Administrator
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - chodzi Ci o to, że osoby, które nie wiedzą co trzeba poświęcić, żeby coś zrobić myślą, że to drogo i dlatego pisałaś w ten sposób..? Ja całe życie uważałam, że niewiedza nie usprawiedliwia, więc jeżeli ktoś się nie zna to powie w ten sposób, a ktoś kto wie - ten doceni (często dobrym słowem i pochwałą) i w życiu nie powie, że drogo. Oczywiście - odnosi się to do faktycznego rękodzieła, bo targi nie gwarantują, że z rękodziełem mamy do czynienia.
Uffff dogadałyśmy się. Mam znajomą dziewczynę kompletnego laika mogłaby być moją córką.I przyszła kiedyś do mnie ,żebym zrobiła jej córci sweterek .Gdzieś tam znalazła pomysł na wzór ,fason.Policzyłam włóczkę ,robociznę ,niemalże po kosztach bo wiadomo znajoma, robię w domu ...i na taką maluczką osóbkę pierwszoklasistkę wyszło ok 80 zł.I wiesz co padło z jej ust ? Ale pani Marzenko czemu tak tanio? ja myślałam ,ze będzie drożej...
wow Marzenko brawa dla tej Pani :)
A tutaj możecie przeczytać jakie nasza forumowiczka otrzymuje listy -> KLIK
Ludzie są po prostu bezczelni.

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrzyni Krawiectwa
Wracałam wczoraj z pracy i na chwilę (dosłownie 46 minut) wpadłam do pewnego miasta. Oto ono

--- Ostatnio edytowane 2011-09-17 08:05:51 przez agaaffek ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Administrator
Piękne miasto, cóż to??

Mistrzyni Krawiectwa
Zamość, sama jestem zdziwiona i zachwycona. Najbardziej znany jest jednak ratusz.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrzyni Krawiectwa
No naprawdę - brawo Zamościanie! Piękne miasto, piękne zdjęcia!

Trzeba mi się będzie wybrać na objazd części Polski, w której nigdy nie byłam...

Cudze chwalicie, swego nie znacie...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Administrator
O Zamość! W Zamosciu byłam raz i faktycznie - to piękne miasto :) Piękny ryneczek, ze też nie skojarzyłam tych zdjęć :)

Mistrzyni Krawiectwa
Teraz miasta Polski południowo-wschodniej odnawiają się na potęgę i czasami niektóre zmieniły się bardzo w ciągu ostatnich kilku lat.
Racja Aga :) i ja bardzo lubię podróżować po Polsce.
Jest mnóstwo zakątków,które przyprawiają mnie o szybsze bicie serca...
Ostatnio (ha ha ostatnio 3 lata temu) zachwycałam sie Lublinem.
Spędziłam tam kilka dni lipcowych na łażeniu ,było mi bosko

--- Ostatnio edytowane 2011-09-20 08:13:18 przez Kora ---

14 stron: « < 7 8 9 10 11 12 13 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.