Wersja do druku

59 stron: « < 36 37 38 39 40 41 42 > »

Stara Gwardia
mam nadzieje ze gazetka wyświetla wam się dobrze, z niecierpliwością czekam na uwagi
Jeśli znasz angielski, poszukaj na stronie Silver Reed, lub Silver Viscount, to jest producent (koreanski) tych maszyn,pod innymi nazwami na różne rynki. Opisy, inf. techniczne etc.
Ale: z samego opisu (na jego podstawie) na prawdę nikt z nas nie da Ci definitywnej porady. Musisz albo wypróbować albo znależć kogoś kto już tę maszynę ma i wypróbować. Myślę, że wszystko to, co mogliśmy Ci poradzić-napisaliśmy powyżej. Daj znać co kupiłeś -i jak się sprawdza.

Świeżynek
Musisz albo wypróbować albo znależć kogoś kto już tę maszynę ma i wypróbować.
No właśnie w tym problem, że to nowy model i nikt jej nie ma.
Jeżeli wszystko świadczy o tym, że to poprzedni model w nowej obudowie, to można się spodziewać, że będzie równie dobra i chętnie bym ją kupił, myślę że warto zaryzykować, tym bardziej że zgodnie z prawami rynku prawdopodobnie stary model nie będzie już dostępny, a nowy zastąpi poprzedniczkę.
Natomiast nie widziałem na żywo poprzedniej wersji i nie mogę ich porównać. Wolał bym, by osoby bardziej doświadczone najpierw zobaczyły ją w sklepie, ponieważ zwrócą pewnie uwagę na szczegóły które sam bym przegapił. Nie chce kupować zupełnie w ciemno (równie dobrze zamiast coś poprawić lub choć by utrzymać jakość, mogli coś w niej zepsuć)

--- Ostatnio edytowane 2012-12-03 22:23:40 przez Forest ---
Stara Gwardia
a ja tak z innej beczki - jeśli nie ta, to którą brałeś pod uwagę?
początkowo miała być Elna (też zastanawiałem się nad modelem), jednak z uwagi na kwotę zakup cały czas odkładany (wiadomo ciągle pilniejsze wydatki). Żona też nie chciała przeznaczać tyle pieniędzy na maszynę (w razie potrzeby miała gdzie pożyczyć i nie był to niezbędny oraz pilny zakup), ale ja nie chciałem jakiegoś dziadostwa kupować z którym będą tylko kłopoty, więc rozglądałem się nad markowym towarem. Później znalazłem wiele pozytywnych opinii na temat Silverki i przemyślałem sprawę. Wziąłem pod uwagę do czego i jak często będzie używana, kwota która jest do zaakceptowania itp. właściwie już się zdecydowałem, a tu nowy model na horyzoncie i znowu zamieszali mi w głowie
Stara Gwardia
No to faktycznie, myślę, ze nie masz co kombinować. Trzeba poczekać aż się pojawi, chociaż nawet jak ją obejrzymy to nic nam to nie powie o tym jak szyje i czy nie ma np. gorzej wykonanych części. Ale to akurat jest probelm kżdej maszyny bo nigdy nie wiesz, czy dana seria jest w 100% udana :(

... odpalił mi sie w końcu ten film - według tego co tam widzę, to jest to maszyna o dokładnie takich samych funkcjach jak jej poprzedniczka. Swoją drogą są tam oba filmy - i nowej i starej - więc też możesz sam porównać, że najprawdopodobniej poza wyglądem, nic ich nie różni (funkcjonalnie). Nawet głośność obu maszyny\ wydaje się być zbliżona do siebie

Poza tym - egzemplarz może nie być równy egzemplarzowi. Może się trafić taki, jak Opel mojego znajomego kupiony u dealera, nowy, przez którego szarpał się z dealerem dwa lata po sądach. Trudno było znaleźć nie-wadliwy element w nowym samochodzie... Od samoistnie pękających szyb w drzwiach po przerdzewiały po roku tłumik.

Zawsze kupując cokolwiek ponosi się ryzyko. Ty też je musisz ponieść. Cudów nie ma...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
no dokładnie, trzeba poczekać aż ktoś ją kupi i zrecenzuje - moze faktycznie Forest będziesz pierwszy :) wtedy będziemy wszyscy wiedzieć więcej :)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
no tak, masz rację :) pamiętam jak to było z moim lidlowym overlockiem - dopiero trzeci egzemplarz był dobry a dwa były wymieniane .... eeehhh

* Susanna szyje - mój blog :)

59 stron: « < 36 37 38 39 40 41 42 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.