59 stron: « < 36 37 38 39 40 41 42 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeśli znasz angielski, poszukaj na stronie Silver Reed, lub Silver Viscount, to jest producent (koreanski) tych maszyn,pod innymi nazwami na różne rynki. Opisy, inf. techniczne etc.
Ale: z samego opisu (na jego podstawie) na prawdę nikt z nas nie da Ci definitywnej porady. Musisz albo wypróbować albo znależć kogoś kto już tę maszynę ma i wypróbować. Myślę, że wszystko to, co mogliśmy Ci poradzić-napisaliśmy powyżej. Daj znać co kupiłeś -i jak się sprawdza. ________________________________________________________
pozdrawiam,
Anna |
|
Świeżynek
![]() |
|
No właśnie w tym problem, że to nowy model i nikt jej nie ma.
Jeżeli wszystko świadczy o tym, że to poprzedni model w nowej obudowie, to można się spodziewać, że będzie równie dobra i chętnie bym ją kupił, myślę że warto zaryzykować, tym bardziej że zgodnie z prawami rynku prawdopodobnie stary model nie będzie już dostępny, a nowy zastąpi poprzedniczkę. Natomiast nie widziałem na żywo poprzedniej wersji i nie mogę ich porównać. Wolał bym, by osoby bardziej doświadczone najpierw zobaczyły ją w sklepie, ponieważ zwrócą pewnie uwagę na szczegóły które sam bym przegapił. Nie chce kupować zupełnie w ciemno (równie dobrze zamiast coś poprawić lub choć by utrzymać jakość, mogli coś w niej zepsuć) --- Ostatnio edytowane 2012-12-03 22:23:40 przez Forest --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a ja tak z innej beczki - jeśli nie ta, to którą brałeś pod uwagę? ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
początkowo miała być Elna (też zastanawiałem się nad modelem), jednak z uwagi na kwotę zakup cały czas odkładany (wiadomo ciągle pilniejsze wydatki). Żona też nie chciała przeznaczać tyle pieniędzy na maszynę (w razie potrzeby miała gdzie pożyczyć i nie był to niezbędny oraz pilny zakup), ale ja nie chciałem jakiegoś dziadostwa kupować z którym będą tylko kłopoty, więc rozglądałem się nad markowym towarem. Później znalazłem wiele pozytywnych opinii na temat Silverki i przemyślałem sprawę. Wziąłem pod uwagę do czego i jak często będzie używana, kwota która jest do zaakceptowania itp. właściwie już się zdecydowałem, a tu nowy model na horyzoncie i znowu zamieszali mi w głowie
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No to faktycznie, myślę, ze nie masz co kombinować. Trzeba poczekać aż się pojawi, chociaż nawet jak ją obejrzymy to nic nam to nie powie o tym jak szyje i czy nie ma np. gorzej wykonanych części. Ale to akurat jest probelm kżdej maszyny bo nigdy nie wiesz, czy dana seria jest w 100% udana ![]() ... odpalił mi sie w końcu ten film - według tego co tam widzę, to jest to maszyna o dokładnie takich samych funkcjach jak jej poprzedniczka. Swoją drogą są tam oba filmy - i nowej i starej - więc też możesz sam porównać, że najprawdopodobniej poza wyglądem, nic ich nie różni (funkcjonalnie). Nawet głośność obu maszyny\ wydaje się być zbliżona do siebie ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Zobaczenie jej ww sklepie też nic nie zmieni - przecież w Lidlu nie ma możliwości wypróbowania maszyny...
Poza tym - egzemplarz może nie być równy egzemplarzowi. Może się trafić taki, jak Opel mojego znajomego kupiony u dealera, nowy, przez którego szarpał się z dealerem dwa lata po sądach. Trudno było znaleźć nie-wadliwy element w nowym samochodzie... Od samoistnie pękających szyb w drzwiach po przerdzewiały po roku tłumik. Zawsze kupując cokolwiek ponosi się ryzyko. Ty też je musisz ponieść. Cudów nie ma... Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
no dokładnie, trzeba poczekać aż ktoś ją kupi i zrecenzuje - moze faktycznie Forest będziesz pierwszy ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Będziemy wiedzieć więcej o egzemplarzu, który kupił Forest ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
no tak, masz rację ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
do 3 razy sztuka ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
59 stron: « < 36 37 38 39 40 41 42 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.