23 strony: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
O jej!!!!!
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
21 marca, w pierwszy dzień wiosny, w naszym przedszkolu było święto: Imieniny Grup.
Dzieci z każdej z grup, miały przyjść ubrane w elementy strojów nawiązujące do nazw grup, np: czapki dla krasnali, misiowe uszy... Chłopcy są w grupie, która nazywa się "Księżniczki i Rycerze" ; zażyczyli sobie być Lordem Vaderem (Tomcio, strój z balu) i Darth Maul'em - Mateuszek. Wyćwiczona na płaszczu Jody, z uszyciem płaszcza dla Maula nie miałam trudności. Efekt był porażający ![]() W sumie obydwaj (L.Vader i D.Maul) byli rycerzami, chociaż po ciemnej stronie Mocy... ale się poprawili, według chłopców ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-03-23 13:22:13 przez pajesia --- |
|
Administrator
![]() |
|
Wow przerażający kostium!! Pewnie chłopcy wzbudzili niezłe zainteresowanie ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mistrz Yoda miał piękne uszy i wypracowane zmarszczki. Miał też piękne siwe włosy z tyłu głowy.
Płaszcz Yody sięgał do ziemi. Pamiętamy, że Mistrz Joda, miał trójpalczaste palce z PAZURAMI (wycięte z plastra bez opatrunku i naklejone na trójpalczaste rękawiczki, których wykrój to odrysowana rączka M) ![]() PS. Ten zielony pasek materiału pod brodą miał zasłaniać Mateuszkowi szyję, ale zapomniał schować pod koszulkę ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-03-23 16:06:06 przez pajesia --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
aby płaszcze były obustronne, pozszywałam poszczególne fragmenty szwem francuskim. Dzięki temu - podszewka (tzn płaszcz Maul'a) i surówka bawełniana (płaszcz Yody) nie siepią się przy szwach.
Dzięki za słowa uznania, Sus! chłopcy zawsze wzbudzają zainteresowanie na takich imprezach, bo wymyślają sobie takie rzeczy, jakich mi się nie chce szukać po sklepach. A w ramach ćwiczenia kreatywności wymyślamy sobie, co i jak ma wyglądać i ... szyjemy. Już chłopaki wiedzą, że nie lubię, gdy mi "opną" nitkę i zgadzają się na niepedałowanie ![]() ![]() ![]() ![]() mam zamówienie na dwie bluzy z dinozaurem szczerzącym zębiska ![]() a do sukienki od Ciebie Sus już mam coraz bliżej, nabyłam drogą kupna granatową dzianinę. Mam na nią wielką ochotę, uszyję ją w pierwszej kolejności ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Mistrz Yoda też bombowy!!!!!!!!!!! Co za precyzja i wierność w odwzorowaniu postaci ![]() ![]() Czekam też na fotę sukienki :> ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Woooow, stroje ze Stars Wars!!! Identyczne jak oryginały, jestem pod wielkim wrażeniem. ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
dzięki za słowa uznania.
A co do poprawiania się postaci filmowych: w tym akurat przypadku nie jest ważne ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Nienienie, ja się absolutnie nie czepiam wersji chłopców ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie, on od początku do końca był zły
![]() Bardzo mi się podobają te kostiumy ![]() ![]() |
23 strony: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.