23 strony: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »
Stara Gwardia
|
|
Vader w ostatniej scenie stoi obok Yody i Obi-Wana - to chyba jednak powrócił na właściwą ścieżkę? Fakt, że z powodów rodzinnych, miłość ojcowska zwyciężyła ![]() ![]() Przepraszam za offtop... wracam do krojenia wełny parzonej (ale mam stresa). ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kochane Aire i Mrufko, dzięki za pochwały i dyskusję nt dobra i zła
![]() ![]() udanego krojenia wełny - dla Aire, a dla Mrufki - jak masz ochotę to szyj ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
spodnie model 148 z Burdy 5/2010. Spodnie wzbogacone o: wszyty suwak, dodatkowe kieszenie i pętelki. Widać też moje próby z nitami, co się trochę źle wbijały, oczka, które ładnie się poumieszczały w różnych miejscach
![]() ![]() Dodatkowe kieszenie i pętelki powstały na życzenie chłopców, którzy nie wyobrażają sobie inaczej odpowiednich spodni ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
sukienka 101 z Burdy 2/2011 , ładnie i łatwo się szyła, ale... dekolt jest chyba przewidziany dla pływaczek z nisko umieszczonym biustem... pozszywałam kawałki, ramiączka mi spadały, wierzchołki biustu wyglądały na świat... zatem skróciłam ramiączka i zrobiłam "zakładeczki" . Niestety, przez to uniosła się talia...
Sukienkę chyba skrócę nieco... --- Ostatnio edytowane 2011-03-31 10:49:38 przez pajesia --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sus, "Twoja" sukienka się szyje: zobacz, ładnie wychodzi
![]() jest to model 121 z Burdy 9/2007 inne sukienki z dzianiny również "w drodze" ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Fajne spodenki dla chłopców, jakie dopracowane!!
Sukienkę koniecznie skróć. Nie ma co przykrywać figury ![]() W ogóle to też planuje ją uszyć tylko muszę kupić podszewkę. Ciekawe czy mi wyjdzie... No i super zapowiada się "nasza" sukienką ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Wszystko wyszło Ci superancko!! a to dodaje skrzydeł do tworzenia nowych dzieł, na które czekam
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Pajesiu - też mam problem z ramionami w wykrojach Burdy. Mam raczej okrągłe i niezbyt szerokie, a Burda jest przygotowywana raczej pod pleczysto - barczyste niemieckie kobiety, więc w sukienkach na ramiączkach - tych krojonych z całości - zawsze sprawdzam rozstawienie ramiączek w stosunku do moich wymiarów ![]() Możesz jeszcze spróbować trochę wdać na wewnętrznej, tej "od szyi" części ramiączek - na odcinku nie większym niż 3 cm. Będą lepiej przylegały do górnej części ramion i chowały ramiączka od biustonosza. Poza tym - fajnie! Bardzo ładny materiał! Spodniom też należy się pochwała. Ania --- Ostatnio edytowane 2011-03-31 19:09:21 przez czeremcha --- ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki za pochwałę, Czeremcho. Drugi raz szyłam coś z burdy dla siebie, stąd te próby... uszyję sobie jeszcze jedną sukienkę wg tego wykroju, ale będę chciała zrobić sobie dół skloszowany, by nie był taki umarszczony. Dziękuję za pochwałę materiału - to jest cieniutka bawełenka, dostałam jej ze dwa i pół kilo
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Kratka naprawdę śliczna i dobrze wygląda w tym fasonie (swoją drogą moim ulubionym). Pajesiu, jeśli marszczenie Ci przeszkadza, to może pokombinuj ze skórzanym paskiem, przykryje linię szycia i zrobi talię osy ![]() ________________________________________________________
|
23 strony: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.