Wersja do druku

18 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12 > »

Stara Gwardia
A gdzie kupujesz te zapiecia i druty?
Stara Gwardia
:)

--- Ostatnio edytowane 2012-06-01 20:57:46 przez tydea ---
Zaaklimatyzowany
Takie, co zachodzą na biodra dobrze wyglądają ze spodniami. Większość "tanich" (do tych 200zł) gorsetów jest raczej krótka. No chyba, że na wymiar - wiadomo.

Nie chodziło mi o bluzki gorsetowe, które ktoś przytoczył. Zupełnie inna bajka.

Poniżej ja z baleronem. Nie jestem mocno zasznurowana, mógłby być rozmiar mniejszy. Na szczęście schudłam to coś, ale osoby większe niż S mogą się obawiać :)
Przepraszam za konkurencję. Tu gorset dość elastyczny, ale metalowy polskiej produkcji PaperCats.pl

Załączniki
Zaaklimatyzowany
tydea - piękny gorset!! Koronki to coś, na co ostatnio 'choruję' :-)

gorsety PC to chyba jedyne dostępne w Polsce, które wyglądają tak, jak na gorset przystało

http://snowblackcorsets.blogspot.com/
Zaaklimatyzowany
A jeżeli chodzi o metalowe fiszbiny to technologia poszla w góre ite plastikowe tez świetnie się nadają do usztywnia
Wy pozostajecie przy starej terminologi ,gdzie gorset wam sie kojarzy tylko w jeden sposób ,.
W obecnych czasach :D zmienila sie funkcjonalnosc gorsetu ,używany jest jako dodatek do stroju .Fason ,wykonanie i sposób noszenia,jest dowolna.

plastikowe fiszbiny do gorsetu się nie nadają gdyż mają tendencję do wykrzywiania się i zaginania a nawet łamania, co może zrobić krzywdę noszącej.

myślę, że słowo gorset jest powszechnie stosowane do wielu produktów dlatego ważne jest,aby dokładnie mówić o co nam chodzi. wystarczy specyficzny krój i już jest przymiotnik 'gorsetowy'

ja plastiku nie akceptuję w gorsetach nie dlatego, że mam taki kaprys, ale dlatego, że te, które szyję potrzebują materiału, który jest mocny, elastyczny i wytrzymały zarazem, inaczej powstałyby straszliwe buły i gorset by się marszczył i wykrzywiał.

DROGI MODERATORZE! MOŻNA TĄ DYSKUSJĘ PRZENIEŚĆ Z MOJEGO LANSIARSKIEGO WĄTKU GDZIEŚ W DAL??? :-)

Stara Gwardia
Świetne te twoje gorsety. Talia osy coś fajnego. :D
Mistrzyni Krawiectwa
Podziwiam Twoje gorsety są extra odszyte no i osoby które je noszą, jak uszyłam gorset siostrze na studniówkę później pożyczyłam go od niej na wieczorek andrzejkowy nie mogłam w nim oddychać i pomyślałam - szczęście że nie uszyłam sobie czegoś takiego bo teraz leżało by w szafie - a musiałam być ściągnięta mocno bo był bez ramiączek :D chociaż to ma też swoje plusy bo wymusza prostą postawę, dla młodzieży powinny być obowiązkowe :rotfl:

Najnowszy potworek doczekał się własnej zgrai

stanik (wyłącznie przeze mnie obszyty-jeszcze nie 'rzucam się' na szycie staników :P) oraz pas do pończoch (pasy to ostatnio moja miłość)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Gorset robi wrazenie, jak zwykle :oklasky: az mi sie taka talia osy zamarzyla :rotfl: A reszta tez bardzo udana, az szkoda zaslaniac takiej bielizny ciuchami ;)

--- Ostatnio edytowane 2012-02-01 14:57:34 przez helen ---

18 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.