Wersja do druku

7 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 >

Mistrz Krawiectwa
Przekonałyście mnie, drogie Panie , że ta sukienka powinna być długa. Przyglądałem się jej sporo czasu i też do takiego wniosku doszedłem.
Żona rzeczywiście wspaniała, mąż taki sobie. A tak na marginesie zdradzę ( żonka raczej nie czyta tych postów), że moja szanowna małżonka ostatnio przeszła kurację odchudzającą, przedtem też nie była puszysta, ale teraz ma wymiary wzorcowe. Parę ciuszków już zwężałem, ale zapasy na szwach zostawiłem (ale jestem okropny !).
Mistrz Krawiectwa
Zapomniałem dodać, że jednak żona wystąpi w tej sukni na Święta.

--- Ostatnio edytowane 2010-04-03 21:25:19 przez Wojtek ---
Administrator
Wojtek jak zwykle skromny :) A my wiemy swoje :]
Mam nadzieję, że żonka faktycznie nie czyta Twoich postów (choc kto wie, kto wie ;) ) bo mógłbyś oberwać za to zdanie:
Parę ciuszków już zwężałem, ale zapasy na szwach zostawiłem

Sukienka uszyta - jupi!! Niestety pogoda do bani, prawdopodobnie będzie za zimno, żeby j a założyć i nawet w cieplejszym okryciu wierzchnim mogę zmarznąć :/

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
A moja bordowa sukienka zmieniła kolor na fiolet:), to z racji nowych butów do których bordo mi nie pasowało . Już uszyta wisi w szafie ale jeszcze nie wiem czy ją założę , jak będzie bardzo zimno to raczej nie , choć bardzo chcę. Wojtku twoja kreacja jak zwykle super.
Dziś może zajadę po materiał na sukienkę na wesele kuzynki. Teraz tak sobie myślę czy wybrałam dobry krój na wesele które jest w maju i może być jeszcze chłodno :( Kurcze nie pomyślałam o tym - tak zauroczył mnie krój :/

Administrator
Materiał który obralam sobie juz jakis czas temu kupiony! Rety jak sie ciesze, jest piekny, ma ciekawy wzór i wraz z podszewką zapłaciłam tylko 31 zl. Uwielbiam to uczucie radosci i oczekiwania, planowania ahhh :)

Mistrz Krawiectwa
Słuchajcie, chyba coś ze mną nie tak. Prawdopodobnie 99% społeczństwa idzie do pracy po Świętach z wielkim obrzydzeniem i ociąganiem, a ja powiem szczerze, że z wielką przyjemnością usiadłem znów do maszyny. I siedziałem uczciwie 8 godz. , bo zaczynam szyć następną suknię ślubną, w piątek pierwsza przymiarka, a tu właściwie wszystko w proszku. Myślę, że kilkanaście dni będę mógł zaprezentować moje szycie.
Stara Gwardia
Wow. Będzie uczta dla oczu... :D
Administrator
Wojtku czekamy na to cudo!!

7 stron: < 1 2 3 4 5 6 7 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.