Wersja do druku

15 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »

Świeżynek
Myślałam o tym - to dobry pomysł. Powinnam to robić jeszcze z jednego względu - tak jak organ nie używany zanika tak samo każda umiejętność z której nie korzystamy (dla tego nie mam prawa jazdy :p).Dla przykładu kiedyś rysowałam pięknie konie ( ogromną ilość rysunków oddałam teściowi który jest wielkim miłośnikiem koni). Dawno już nie rysowałam i teraz nie potrafię dobrze oddać proporcji (denerwuje mnie to strasznie). Tak więc jak się ma jakiś talent trzeba ćwiczyć bo szkoda go stracić. Dla tego chciałam mieć maszynę do szycia - chociaż nigdy nie będę profesjonalną krawcową - to szycie sprawia mi przyjemność i jest bardziej rozwijające niż oglądanie telewizji.

--- Ostatnio edytowane 2010-04-28 14:33:13 przez isiazet84 ---
Świeżynek
Tak wogóle to jestem typem osoby która cokolwiek kupuje to już ma pomysł jak to ulepszyć - znacie to?? Tylko u mnie jakoś kiepsko z wolnym czasem.
Stara Gwardia
Ja tak nie mam jak juz chce coś kupić to szukam tego tak dłogo az wpadnie w mój gust, nie chce przerabiać nowo kupionych ciuchów bo boje sie że to zniszcze, chociaż nie tyczy sie to ubrań kupionych w lumpeksie kiedyś pożame (chyba to była piżama) przerobiłam na bluzke codzienna mam troche dziwny gust i lubie sie wyróżniać :P i raz stare dzinsy które bardzo lubiałam przerobiłam na torebke szyłam ją ręcznie dratwą wyobrażasz sobie jak musiałam sie męczyć z nią??

Świeżynek
Hej nie miałam na myśli przerabiania wszystkiego co wpadnie mi w ręce (źle się wtedy wyraziłam)ponieważ faktycznie można popsuć czyjąś ciężką pracę (tu pokłon dla pań krawcowych) ale nieraz kupując jakiś ciuch już w momencie zakupu wiem że np pozmieniam guziki albo do tej tuniki zrobię pasek lub coś innego i z tym lumpeksem to też prawda bo jak się przedobrzy to nie żal wyrzucić a można pofantazjować - kiedyś kupiłam taką hipisowską koszulkę z lnu za 5 zł i przerobiłam ją sobie zupełnie na top - to było z 10 lat temu ale mam ją do tej pory tak mi się podoba. A co do dzinsu to wiem co czujesz. Ręczne szycie jest trudne, bez naparstka ani rusz a czasem nawet kombinerki się przydały hihi. Ale to trwały materiał i warto go poddawać recyklingowi krawieckiemu.
Niespodzianka
ISIAkoniecznie musisz wkleić swoje rysunki- nawet te wg. Ciebie nie udane. Nie wolno Ci się poddawać i zrażać. Nie zabijaj w Sobie sztuki i pasji!!!!
Wszakże człowiek jest omylny i nie doskonały- ale z pewnością niE TY!! PAMIĘTAJ o tym. Wiem, możesz nie mieć czasu, ale dla rozwijania swojego talentu musisz odstawić rodzinę na bok- choć na parę godzin/chwil/ nie zginą bez CIEBIE. Tak więc czekamy na Twoje próbki.

Droga REGGI
Dlaczego nie wierzysz w swoje zdolności? Skoro potrafisz z lumpów coś ciekawego zrobić, to na pewno z nowych rzeczy też. Nie myśl, ze ta nowa rzecz kosztowała majątek! W UK ciuchy są za bezcen, a zwłaszcza te przy których pracujesz- prawda?
Czy nie da Ci to satysfakcji jeśli coś nowego przerobisz? Nawet jeśli Ci się noga podwinie i coś zepsujesz to wiedz, że podołałaś- nawet samą chęcią zrobienia czegoś nowego. I to jest szczera prawda. Wiara czyni cuda-slogan?- nie, na pewno nie.

OBIE: DZIEWCZYNY UWIERZCIE W KOŃCU, ŻE TO WY JESTEŚCIE PANIAMI SYTUACJI, A NIE JAKIŚ LUMP/szmatka-rzecz/.
WIERZĘ W WASZE ZDOLNOŚCI
No i czekamy na Wasze prace
POZDRAWIAM:D

Artur

Stara Gwardia
Tutaj bardziej chodzi o to że szkoda mi nowo kupiony ciuch przerobić na swój gust, zreszta nie mam pomysłow do tego ja wole cos od podstaw uszyć i miec ta satysfakcje ze ja to uszylam

Stara Gwardia
Ja ostatnio w ogóle nie kupuje sobie ciuchów, wole wydać pieniądze na materiał i uszyć sobie coś co naprawde mi się podoba i tego akurat potrzebuje. Oczywiści uwielbiam godzinami chodzić po wrocławskich centrach handlowych, ale przyjemnosć i satysfakcja z uszycia samodzielnie danej rzeczy- bezcenne :D

Ja równiez uwielbiam malować, nawet kiedyś chodziłam na kurs malarstwa i rysunku- mam sporo prac... kiedys chciałam studiować na asp,ale wyszło inaczej i jestem studenkom ekonomii hehehe:)
Świeżynek
Arthur ty to jednak potrafisz człowieka pozytywnie zmotywować. Mam parę pomysłów - kiedy je zrealizuje to na pewno się nimi pochwalę.
Stara Gwardia
Ja co prawda malować nie umie ale pisze wiersze (no teraz przestałam i już od 6 lat nic nie napisałam), w Polsce robiłam koczyki (i dalej zamierzam je robić) czasem zrobie jakąś broszke, itakie tam reczne robótki (nie mam na mysli szydełkowania ani robienia na drutach bo wtym jestem totalnie beznadziejna)

Świeżynek
Monka ja kończąc podstawówkę myślałam że pójdę do technikum krawieckiego, kończąc liceum ekonomiczno-administracyjne myślałam że pójdę na asp a kończąc inżynierie środowiska stwierdziłam że chyba to wszystko będę robić tylko hobbystycznie w domu. Moja siostra przeszła tą samą drogę chociaż ona to przynajmniej na asp startowała ale jej się nie udało i wylądowała na zarządzaniu biznesem (a w wolnych chwilach maluje obrazy olejne i tworzy śliczną biżuterię). Cóż wykształcenie ma drugorzędne znaczenie przy chęciach i uporze, staranności,dokładności no i oczywiście dobrych pomysłach.

15 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.