23 strony: « < 17 18 19 20 21 22 23 >
Stara Gwardia
|
|
Sukienka przepiękna. ![]() ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję Wam bardzo za tak serdeczne słowa ![]() Susanno, właściwie na każdy przedmiot mieliśmy spory nacisk. W pierwszej i przez pierwszy semestr trzeciej klasy zajęcia z szycia miałam raz w tygodniu przez cały dzień, w drugiej klasie były to dwa dni. Dodatkowo były jeszcze zajęcia pozalekcyjne z moją ulubioną nauczycielką, która zawsze zdradza jakieś małe krawieckie triki (to z nią będę szyła pierwszą suknię wieczorową. Bez niej bym się nie odważyła). Dzisiaj mam dla Was maxi sukienkę. Pierwotnie szyłam ją dla siebie, ale robiłam ją za czasów przymiarek po skończeniu ubrania zamiast w trakcie, w wyniku czego totalnie na mnie nie leżała. Trafiła więc do mojej siostry. Wykrój to model 121 z Burdy 4/2014 z pewnymi modyfikacjami - brak części tyłu, inaczej skrojony dół i wiązania w miejscu oryginalnej wstawki. Materiał kupiłam w warszawskim Outlecie Tkanin, jest bardzo przyjemny, ale straszliwie się gniecie. Prasowałam sukienkę przed zrobieniem zdjęć i po nałożeniu jej na manekina i transporcie z pokoju do pracowni nadawała się do kolejnego prasowania. --- Ostatnio edytowane 2017-04-21 21:27:33 przez Charczerka --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
śliczne te sukienki
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
piekna suknia i bardzo efektowny wzor na materiale...a co to za material ze tak sie gniecie?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję Wam bardzo ![]() Dzisiejszą sukienkę szyłam rok temu na szkolnych zajęciach. Bardzo chciałam uszyć sukienkę w retro stylu. Sięgnęłam więc po model 128 z Burdy 10/2012 i granatową bawełnę w białe groszki. Po skończeniu jednak przód góry nieładnie się układał, zakładki tworzyły nieładne wybrzuszenie. Po wielu miesiącach ciskania sukienki z kąta w kąt, godzinach zszywania i prucia postanowiłam zakładki zamienić na zaszewki. --- Ostatnio edytowane 2017-04-30 22:23:07 przez Charczerka --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
swietna kiecka, bardzo mi sie podoba, dobrze ze do niej wrocilas
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Widzę, że masz pełną szafę kiecek
![]() Wyszła pięknie jak zwykle ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Ok tak, piękna kiecka. ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Szyjesz przepiękne rzeczy
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję ![]() Dzisiaj mam dla Was ogrodniczki szyte jeszcze w gimnazjum. Użyłam do nich wykroju 5e z Burdy Szycie Krok Po Kroku 1/2012. Lekko go zmodyfikowałam dodając zatrzaski, dzięki czemu łatwo przekształcają się w szorty. ________________________________________________________
|
23 strony: « < 17 18 19 20 21 22 23 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.